Λαγκάρντ: H παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει αυξημένους κινδύνους - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: H παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει αυξημένους κινδύνους

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένους κινδύνους αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη λήψης πιο αποφασιστικών μέτρων.

Οι κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία «έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε στη Φρανκφούρτη,

Μάλιστα, ζήτησε «ισχυρότερες δράσεις» για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Η κ. Λαγκάρντ, πιο συγκεκριμένα, κάλεσε τις ΗΠΑ να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, ενώ όσον αφορά την Ευρώπη, ζήτησε τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων.

Οσον αφορά, τις αναπτυσσόμενες χώρες, αξίωσε την αύξηση των κοινωνικών δαπανών και τη συρρίκνωση της εξάρτησής του από την αγορά του πετρελαίου.

«Η ανάκαμψη παραμένει πολύ αργή και πολύ εύθραυστη, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητά της» επεσήμανε, τονίζοντας πως το ΔΝΤ βρίσκεται σε συναγερμό. '

«Έχουμε απολέσει το μομέντουμ της ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

Οπως υποστήριξε η επικεφαλής του Ταμείου η υιοθέτηση ενός συντονισμένου πακέτου μέτρων, ώστε να υπάρξουν θετικές επιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία, αποτελεί «μονόδρομο».

Αναφερόμενη στην Ευρωζώνη, ζήτησε την παροχή φορολογικών κινήτρων προκειμένου να τονωθούν οι ερευνητικές και αναπτυξιακές επενδύσεις, ενώ απηύθυνε έκκληση για αύξηση των δημόσιων δαπανών.

Από την άλλη πλευρά, μιλώντας για τις ευρωπαϊκές χώρες με υψηλό κόστος δανεισμού και μεγάλο δημόσιο χρέος, αξίωσε τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στο ακροατήριο βρισκόταν και ο Πολ Τόμσεν, στην Φραγκφούρτη:

Λαγκάρντ: H παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει αυξημένους κινδύνους | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ