Εντάξει, ήρθε η άνοιξη, αλλά πάντα υπάρχει ευκαιρία για μια νόστιμη σούπα. Ειδικά τώρα που τα πράσα είναι στο φόρτε τους ακόμα.
Υλικά
- 500 γραμμάρια πράσο, ψιλοκομμένο
- 500 γραμμάρια πατάτες, σε κύβους
- Ζωμό λαχανικών
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο σχοινόπρασο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ροδίστε καλά τα πράσα με το ελαιόλαδο
- Να ασπρίσουν, όχι να καούν, για 10 λεπτά
- Προσθέστε στην κατσαρόλα τις πατάτες
- Διαλύστε τον ζωμό λαχανικών σε ζεστό νερό και προσθέστε το
- Αλάτι και πιπέρ
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 25 λεπτά
- Με ένα μίξερ χειρός λιώστε τα λαχανικά
- Προσθέστε νερό και αλάτι, αν χρειαστεί
- Από πάνω το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- Η γεύση αυτής της σούπας είναι μοναδική
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο