Αυτή η συνταγή γεννήθηκε από μια απλή ιδέα: να δημιουργήσουμε ένα burger χορτοφαγικό που δεν βλάπτει την υγεία μας και είναι πολύ νόστιμο.
Αυτό το burger τρώγεται μόνο του, σαν κεφτεδάκι, με μια σαλάτα ή σαν burger με τα γνωστά ψωμάκια και τις αγαπημένες μας σάλτσες κέτσαπ κλπ. Είναι γεμάτο από γεύσεις λαχανικών και αρώματα της άνοιξης και εύκολο στο ψήσιμο. Μπορεί κάποιος να τα βάλει στην κατάψυξη και να τα καταναλώνει σταδιακά. Δεν τηγανίζονται, ψήνονται, για πιο υγιεινό αποτέλεσμα.
Υλικά
- 170 γραμμάρια κινόα
- 180 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο καρότο, κομμένο στην ψιλή
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 1/2 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί
- 1 1/2 κουταλιά ταχίνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε το κινόα σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό να βράσει για 10-15 λεπτά
- Βγάλτε το και στραγγίστε το καλά και αφήστε να κρυώσει
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Στρώστε ένα χαρτί ψησίματος σε μια πλάκα κουζίνας
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το κινόα, το σπανάκι, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κόλιανδρο -Σαν να κάνετε μπιφτέκια
- Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπήστε το αυγό με το αλεύρι, το ξύδι, το ταχίνι, το αλάτι και το πιπέρι
- Ανακατέψτε τα δύο
- Βρέξτε τα δάκτυλά σας και φτιάξτε burger
- Τοποθετήστε τα στην πλάκα και ψήστε τα για 15 λεπτά
- Γυρίστε τα, ψήστε ακόμη 10 λεπτά
- Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου
Στο γραφείο καταναλώστε το έτσι:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο