Υποβάλει μηνύσεις ο Μέσι για το Panama Papers - iefimerida.gr

Υποβάλει μηνύσεις ο Μέσι για το Panama Papers

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λιονέλ Μέσι έχει στην κατοχή του την Mega Star Enterprises Inc., μια παράκτια εταιρεία που εδρεύει στον Παναμά.

Η offshore του θα ελεγχθεί από τις αρχές της Ισπανίας, καθώς ο ίδιος αναμένεται να κατηγορηθεί για νέα φοροδιαφυγή. Ο ίδιος ο Μέσι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ετοιμάζεται να κάνει μηνύσεις.

Όπως συγκεκριμένα γράφει η καταλανική εφημερίδα «Sport» η οποία επικαλείται πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον του Μέσι, το επιτελείο του ποδοσφαιριστή αναμένεται να υποβάλει μήνυση κατά της Διεθνούς Κοινοπραξίας των δημοσιογράφων – ερευνητών (ICIJ) και κατά της γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung» σχετικά με τα δημοσιεύματα που προήλθαν από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ για συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στην έρευνα των Panama Papers.

Σύμφωνα με τη «Mundo Deportivo», ο Αργεντινός διεθνής άσος της Μπαρτσελόνα προτίθεται να καταθέσει αγωγή και κατά των «Confidencial» και «La Sexta» για διακίνηση λανθασμένων πληροφοριών.

Να σημειώσουμε πως ο Μέσι είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του, μετά από έρευνα για φοροδιαφυγή, ύψους άνω των 4.1 εκατ. ευρώ, από τη διαφημιστική διαχείριση της εικόνας του από το 2006 μέχρι το 2009. Ο Αργεντινός επιθετικός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο της Χάβα, κοντά στη Βαρκελόνη όπου διαμένει.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, ο Μέσι είχε αποκρύψει από την εφορία εισοδήματα 1.06 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2007, 1.58 εκατ. το 2008 και 1.53 εκατ. το 2009. Μετά τις κατηγορίες αυτές ο κορυφαίος άσος του πλανήτη κατέβαλλε μεγάλα ποσά συν τόκους στην ισπανική εφορία για να τακτοποιήσει το χρέος. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ αυτό το ποσό ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ