Βραζιλία: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ, λέει η Ντίλμα Ρουσέφ - iefimerida.gr

Βραζιλία: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ, λέει η Ντίλμα Ρουσέφ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω Facebook η πρόεδρος της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία.

Με το μήνυμά της η Ντίλμα Ρουσέφ απάντησε στο κύριο άρθρο που είχε δημοσιευθεί λίγες ώρες νωρίτερα στην έγκριτη εφημερίδα Folha de Sao Paulo και της ζητούσε να εγκαταλείψει την προεδρία για να σωθεί η χώρα.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας και επικεφαλής της αριστεράς κατηγορείται κυρίως για το γεγονός ότι «πείραξε» τα μεγέθη των προϋπολογισμών για να κρύψει τα ελλείμματα ώστε να εκλεγεί εκ νέου πρόεδρος το 2014. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση της Βραζιλίας, η Ρουσέφ έκρυψε σε δημόσιες τράπεζες επιπλέον δαπάνες τις οποίες δεν ενέγραψε στους προϋπολογισμούς του 2014 και του 2015.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, η πράξη αυτή ισοδυναμεί με «έγκλημα ευθύνης». Η Ρουσέφ απαντά ότι όλοι οι προκάτοχοί της αξιοποιούσαν την ίδια μέθοδο και καταγγέλλει μια διαδικασία «χωρίς νόμιμη βάση», που υποκρύπτει «μια προσπάθεια θεσμικού πραξικοπήματος».

Ο γενικός εισαγγελέας της Βραζιλίας José Eduardo Cardozo θα υπερασπιστεί την πρόεδρο Ρουσέφ ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής, που θα κρίνει αν πρέπει να αντικατασταθεί, σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου. Η επιτροπή θα ανακοινώσει το πόρισμά της στις 11 Απριλίου.

Η Ρουσέφ προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να αποκτήσει επιπλέον κοινοβουλευτικά στηρίγματα ώστε να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία. Ωστόσο, ο κυβερνητικός της συνασπισμός δέχτηκε ισχυρό χτύπημα όταν την περασμένη εβδομάδα ο βασικός της σύμμαχος, το Δημοκρατικό Κόμμα (PMDB), την εγκατέλειψε και πέρασε στην αντιπολίτευση. Το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν βασικός κυβερνητικός εταίρος, με 69 βουλευτές στους 513 και με 18 γερουσιαστές στους 81.

Η αποχώρηση του κυβερνητικού εταίρου μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για την 68χρονη πρόεδρο της Βραζιλίας, η οποία δίνει πλέον μόνη της τη μάχη, εν μέσω μιας ιστορικής πολιτικής θύελλας, η οποία επιδεινώθηκε μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς της Petrobras.

Το κυβερνητικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ντίλμα Ρουσέφ, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 13 χρόνια, έκανε μεγάλες διαδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες για να υποστηρίξει την Ρουσέφ, ελπίζοντας ότι αυτή η επίδειξη δύναμης θα αλλάξει τους συσχετισμούς και θα πιέσει τους βουλευτές που διστάζουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντίλμα Ρούσεφ βραζιλία παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ