Συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ αύριο, τετ α τετ Σόιμπλε-Τόμσεν σήμερα - iefimerida.gr

Συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ αύριο, τετ α τετ Σόιμπλε-Τόμσεν σήμερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση των δύο θα γίνει στο Βερολίνο στον απόηχο των αποκαλύψεων των WikiLeaks οπότε και θα εστιάσει στις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τους διαλόγους Τόμσεν - Βελκουλέσκου.

Θέμα συζήτησης αποτελεί και η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, όπως και επίσης, οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ωστόσο με τα ίδια ζητήματα αναμένεται να ασχοληθούν σήμερα και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Πολ Τόμσεν, οι οποίοι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Ολλανδία.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα υποδεχθεί σήμερα, Δευτέρα, στο Βερολίνο τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με αφορμή σειρά εκδηλώσεων του γερμανικού ΥΠΟΙΚ με τίτλο «Ετσι ηχεί η Ευρώπη».

Τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και Πολ Τόμσεν επιθυμούν να θέσουν επί τάπητος το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατόν, θέση που ο κ. Σόιμπλε απορρίπτει.

Οπως σημειώνει η Süddeutsche Zeitung, είναι σαφές στον κ. Ντάισελμπλουμ πως θέτοντας το ζήτημα της διαγραφής μέρους του χρέους ξεκινά ενδεχομένως και πάλι μια δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κριστίν Λαγκάρντ Άγκελα Μέρκελ wikileaks
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ