Πυρετός στο Μαξίμου για το προσφυγικό: Σχεδιάζουν εκκένωση Πειραιά-Ειδομένης - iefimerida.gr

Πυρετός στο Μαξίμου για το προσφυγικό: Σχεδιάζουν εκκένωση Πειραιά-Ειδομένης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Κυριακής.

Σ' αυτήν συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το θέμα της εκκένωσης των καταυλισμών στον Πειραιά και στην Ειδομένη.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλία με την Ανγκελα Μέρκελ. Στη συνομιλία που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό, η Γερμανίδα καγκελάριος, τάχθηκε υπέρ της άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με την κ. Μέρκελ είχε διάρκεια 35 λεπτά και αφορούσε προσφυγικό και αξιολόγηση, με την κ. Μέρκελ να συμφωνεί ότι διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει μέσα στον Απρίλιο.

Μπαράζ τηλεφωνημάτων

Ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Τη Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ