Ο Φώτης Κουβέλης βιάζεται να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ: Ωρίμασαν οι συνθήκες - iefimerida.gr

Ο Φώτης Κουβέλης βιάζεται να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ: Ωρίμασαν οι συνθήκες

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ετοιμότητά του να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από ενδεχόμενη πρόσκληση του πρωθυπουργού, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

«Οι συνθήκες είναι ώριμες για να συναντηθούμε με τον ΣΥΡΙΖA», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «Βήμα».

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε κάποια στιγμή η κοινωνία και η οικονομία να βγουν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της κρίσης», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας στην εμπλοκή του ονόματός του σε πιθανό ανασχηματισμό, ενώ δεν απέκλεισε ενδεχόμενη μελλοντική υπουργοποίησή του.

«Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε μία σημαντική ευρωπαϊκή στροφή, καρπός της οποίας ήταν η σκληρή αλλά αναγκαία συμφωνία με τους δανειστές και η αποδοχή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της θέσης ότι η ευρωζώνη αποτελεί μονόδρομο για τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας», εκτίμησε ακόμη ο κ. Κουβέλης.

Η εξέλιξη αυτή, σημείωσε, αίρει σε μεγάλο βαθμό τους λόγους που κατέστησαν επιβεβλημένη την αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό το 2010, και συμπλήρωσε ότι «είναι θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ να επεξεργαστεί ένα σχέδιο πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων, που, με κορμό εκείνον, εργάζονται για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώτης Κουβέλης ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ