Μίμης: Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η συγκράτηση της πτώσης - iefimerida.gr

Μίμης: Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η συγκράτηση της πτώσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χτες ο Μίμης Ανδρουλάκης λέγοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι «η συγκράτηση της πτώσης» ενώ τόνισε ότι είναι πολύ πιθανόν σε 3-4 βδομάδες η κυβέρνηση Παπαδήμου να βρεθεί μπροστά σε πιθανή κατάρρευση της ευρωζώνης.

«Απόλυτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι η συγκράτηση της πτώσης. Έχουμε αβέβαια αποτελέσματα για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας - και δεν συμφωνώ με τον πρόεδρο της κυβέρνησης που ήταν κάπως καθησυχαστικός» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και τόνισε ότι ο πολιτικός χρόνος έχει συμπιεστεί δραματικά:

«Οι εξελίξεις στην Ευρώπη επιταχύνουν τη ροή του χρόνου - και η μία μέρα μπορεί να ισοδυναμεί με 3-4 μέρες. Πολύ πιθανόν η κυβέρνηση Παπαδήμου σε τέσσερις εβδομάδες να βρεθεί μπροστά σε ιστορικής σημασίας διχάλα: Ή η Ευρώπη να υπερβεί την λουθηρανική της οικονομική θεολογία και θα βάλει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λειτουργήσει ως δανειστής εκτάκτου ανάγκης, να κόψει χρήμα, να υποτιμήσει το ευρώ, να κάνει πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την ανάσχεση της υφεσιακής καταιγίδας, ή πολύ πιο σύντομα να αντιμετωπίσουμε συστημική κατάρρευση της ζώνης του ευρώ».

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ακόμα ότι αν η ανεργία συνεχίσει να καλπάζει, πολύ σύντομα θα καταρρεύσουν τα ταμεία:

«Η ανεργία πέρασε το 20%. Όταν καβατζάρει το 25% και αρχίσει να κλιμακώνεται προς το 30%, δεν υπάρχει ευρώ στην Ελλάδα. Δεν είναι το ΚΚΕ που θα μας βγάλει έξω απ' το ευρώ, αλλά η ανεργία και η κατάρρευση των ταμείων. Γι' αυτό πρέπει να είναι επείγουσα βεβαιότητα η συγκράτηση της πτώσης της οικονομίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ