Στο κακουργειοδικείο ο κατηγορούμενος για 36 βιασμούς γυναικολόγος - iefimerida.gr

Στο κακουργειοδικείο ο κατηγορούμενος για 36 βιασμούς γυναικολόγος

βιασμός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Κακουργειοδικείο θα παραπεμφθεί τελικά ο 56χρονος γυναικολόγος ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση σε βάρος ασθενών του στην Κύπρο.

Ένας ογκώδης φάκελλος που περιέχει όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής και συνθέτουν τις κατηγορίες του, εστάλη στην Γενική Εισαγγελία. Ο φάκελλος της υπόθεσης περιλαμβάνει περίπου 70 καταθέσεις. Οι 43 είναι από γυναίκες οι οποίες φαίνεται να έπεσαν θύματα του 56χρονου εν αγνοία τους, αφού τελούσαν υπό νάρκωση.

Η Αστυνομία ερευνά εναντίον του αδικήματα βιασμού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ενήλικων και ανήλικων γυναικών, άσεμνης επίθεσης, διατήρησης παράνομου αρχείου προσωπικών δεδομένων, παράνομης χορήγησης φαρμάκου και περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, τα εγκλήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2009, μέχρι και τον περασμένο μήνα.

Μεθαύριο Πέμπτη θα καταχωρήσουν όπως όλα δείχνουν οι ανακριτές, την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας προκειμένου να παραπεμφθεί ο 56χρονος γυναικολόγος, σε δίκη ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου, και να μπει στο κρατητήριο μέχρι την δίκη του.

Ο κατηγορούμενος, στην τρίτη του κατάθεση στην αστυνομία, δεν απάντησε συγκεκριμένα σε καμμία από τις υποβληθείσες ερωτήσεις ενώ παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες πλην του αδικήματος του βιασμού.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε το διορισμό ερευνώντος λειτουργού, ο οποίος θα προβεί σε αυτεπάγγελτη πειθαρχική διερεύνηση για τις σοβαρές καταγγελίες που υπάρχουν εναντίον του γυναικολόγου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ