Αμετανόητος ο ΓΑΠ για το δημοψήφισμα που κόντεψε να μας τινάξει στον αέρα - iefimerida.gr

Αμετανόητος ο ΓΑΠ για το δημοψήφισμα που κόντεψε να μας τινάξει στον αέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Προ διετίας ανέλαβα την κυβέρνηση της χώρας στην πιο δύσκολη στιγμή της αντιπολίτευσης» είπε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε «Η διαφορά με τη νέα κυβέρνηση είναι ότι έχω την βαθιά ελπίδα ότι ανοίγει νέα σελίδα στην ζωή του τόπου».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως τη νέα κυβέρνηση θα ήθελε τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων και μίλησε για την δική του συμβολή στη δημιουργία της, ενώ πρόσθεσε «Σήμερα η χώρα είναι όρθια και αυτό οφείλεται στις δύσκολες αποφάσεις που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση. Έκανε πόλεμο απέναντι στις ανεξέλεγκτες αγορές και στη διαπλοκή» ενώ πρόσθεσε «Έδωσα και εγώ όλο μου το είναι. Στον πόλεμο της κρίσης ήμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο. Όχι δεν τέλειωσε ο πόλεμος. Μάλιστα βρίσκεται στη πιο δύσκολη στιγμή.»
Στην πορεία υπερασπίστηκε με θέρμη και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε, την απόφασή του να ανακοινώσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος λέγοντας «Το δημοψήφισμα ποτέ δεν ακύρωσε τις αποφάσεις της 26ης/10. Η θετική απόφαση στο δημοψήφισμα θα ήταν δημοκρατική απόφαση για τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία . Δεν ήθελα να θέσω σε κίνδυνο, αυτό για το οποίο πάλεψα τόσους μήνες. Αν κάποιοι θέλουν να μιλούν για ευρύτερη νομιμοποίηση ας είχαν τα κότσια να στηρίξουν το δημοψήφισμα προ 15 ημερών. Τώρα αυτές οι κουβέντες πέφτουν στο κενό.»
«Χαίρομαι που συνέβαλα στη δημιουργία αυτής της νέας κυβέρνησης» είπε ενώ στην πορεία ευχαρίστησε τους προέδρους ΛΑΟΣ και ΝΔ και απευθυνόμενος ειδικά στον κ. Σαμαρά είπε «Μην ακούτε ακραίες φωνές» και πρόσθεσε «Κρίμα που καθυστερήσατε να συμμετάσχετε σε μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου λέγοντας «Η νέα κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει και σε αλλαγές του εκλογικού νόμου»

Τέλος αίσθηση προκάλεσε το κλείσιμο της ομιλίας του λέγοντας: «Απαλλαγμένος από την αυτοσυγκράτηση που πρέπει να δείχνει ένας πρωθυπουργός, θα μπορώ πλέον πιο ελεύθερα να παρεμβαίνω»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ