«Οι εκλογές έχουν ελάχιστη σημασία, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα» - iefimerida.gr

«Οι εκλογές έχουν ελάχιστη σημασία, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα»

Αννα Διαμαντοπούλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι οι εκλογές το πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου. Πρέπει να αντιμετωπιστούν δύο άλλα προβλήματα, τα οποία είναι η «απειλή της έσωθεν αναταραχής και ανομίας» και η «έξωθεν απειλή της αποβολής από την ευρωζώνη», τόνισε η υπουργός Παιδείας κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή.

Κατά την ομιλία της η κ. Διαμαντοπούλου, είπε πως «Η κυβέρνηση θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ο χρόνος των εκλογών έχει ελάχιστη σημασία μπροστά στην αντιμετώπιση δύο τεράστιων προβλημάτων: «την απειλή της έσωθεν αναταραχής και ανομίας και την έξωθεν απειλή της αποβολής από την ευρωζώνη», ενώ συμπλήρωσε πως «Είναι θέμα της Βουλής και προφανώς των αρχηγών των κομμάτων, να διαπιστώσουν λήξη συναγερμού για την επιστροφή στα δεδομένα της κανονικής πολιτικής ζωής».

Η κ. Διαμαντοπούλου, κάλεσε να σταματήσουν οι κομματικές διαμάχες και να δουν όλοι οι πολιτικοί ποιό είναι το καλό της πατρίδας στους δύσκολους καιρούς τους οποίους όπως είπε ζούμε. «Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες. Επειδή τα δύο τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα και για κάθε έναν από εμάς ήταν μια οδύνη, πιστεύω ότι αυτό που ζούμε τώρα είναι διδακτικό για όλους. Διότι κανένας από εμάς, είτε ανήκει, στην Αριστερά είτε στη Δεξιά, δεν μπορεί να κάθεται εκ του ασφαλούς και να πυροβολεί και να βλέπει τη χώρα να πεθαίνει.»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, η κ. Διαμαντοπούλου, τόνισε πως κάτι τέτοιο θα ήταν ισοδύναμο με την απώλεια της εδαφικής κυριαρχίας, καθώς η ένταξή μας στην νομισματική ένωση, κατακτήθηκε μέσα από τις θυσίες των Ελλήνων.

«Ήρθε η στιγμή που πρέπει να πούμε «πρώτα η Ελλάδα» με κόστος τεράστιο για όλους», ανέφερε, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «Η συναίνεση είναι η Λυδία λίθος για το Έθνος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ