Eurobank: Αν κλείσει η αξιολόγηση άμεσα, θα υπάρξει σταδιακά άρση των capital controls έως το τέλος του χρόνου - iefimerida.gr

Eurobank: Αν κλείσει η αξιολόγηση άμεσα, θα υπάρξει σταδιακά άρση των capital controls έως το τέλος του χρόνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι έως το τέλος του χρόνου θα αρθούν σταδιακά τα capital controls αν η συμφωνία με τους δανειστές κλείσει μέσα στον επόμενο μήνα έκανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Θεόδωρος Καλαντώνης.

Σε εκδήλωση, στην οποία ανακοινώθηκε η στρατηγική συνεργασία της τράπεζας με την ΕΣΕΕ για τη χρηματοδότηση των μελών της με ευνοϊκούς όρους, ο κ. Καλαντώνης είπε ότι «βλέπουμε χαλάρωση του μέτρου ανά τρίμηνο μέχρι που θα εξαφανιστούν οριστικά.»

Ο κ. Καλαντώνης συμπλήρωσε ότι το μήνυμα που λαμβάνει η τράπεζα από τους πελάτες της είναι ότι αυτό που περιμένουν οι επιχειρηματίες είναι να νοιώσουν ότι τα πράγματα, τουλάχιστον, δεν θα πάνε χειρότερα και αυτό θα απελευθερώσει επιχειρηματικά σχέδια που είναι έτοιμα αλλά παραμένουν στα συρτάρια. Με βάση λοιπόν αυτό το καλό σενάριο εστιαζόμαστε στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ώστε να ορθοποδήσει, διαφορετικά το καλό σενάριο δεν θα λειτουργήσει και πρέπει να βάλουμε πλάτη όλες οι τράπεζες"

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σήμερα κάποιου είδους πρόβλημα αλλά έξι στις δέκα μπορούν να τα υπερβούν και να συνεχίσουν να λειτουργούν, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Όπως είπε, το 50% των επιχειρήσεων ζουν με το φόβο της επόμενης μέρας και το υπόλοιπο 50% διστάζει να επενδύσει.

Σε ότι αγορά στις χρεώσεις για pos ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι όσα αναφέρονται για υπέρογκες προμήθειες είναι εξωπραγματικά καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το μέσο ύψος χρεώσεων είναι στο 1,1% με 1%, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι χρεώσεις φάινεται ότι διαμορφώνονται από 0,7% εως 1,4 %.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurobank ΕΣΕΕ capital controls
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ