Η δήμαρχος του Μόλενμπεκ απαγόρευσε συγκέντρωση ακροδεξιού κινήματος - iefimerida.gr

Η δήμαρχος του Μόλενμπεκ απαγόρευσε συγκέντρωση ακροδεξιού κινήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συγκέντρωση των μελών της ακροδεξιάς αντισλαμιστικής οργάνωσης Génération identitaire -Γενιά της Ταυτότητας- που προγραμματιζόταν για το ερχόμενο σαββατοκύριακο απαγόρευσε η δήμαρχος της πόλης Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, Φρανσουάζ Σεπμάνς.

Η οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2002 στην Γαλλία, κάλεσε τους υποστηρικτές της σε συγκέντρωση το Σάββατο 2 Απριλίου στην περιοχή όπου διαμένει η μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων της χώρας, με το σύνθημα «Διώξτε τους ισλαμιστές».

«Ο στόχος των δημοτικών αρχών και της αστυνομίας είναι να αποτρέψουν σε αυτά τα άτομα να καταφθάσουν στο Μόλενμπεκ», δήλωσε η Σεπμάνς με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Όπως τόνισε παράλληλα αναμένεται να ληφθούν μια σειρά μέτρων ασφαλείας, αρχής γενομένης από σήμερα, σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων.

Απήυθυνε έκκληση στους πολίτες να «αποφύγουν την παγίδα των προκλήσεων».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στην βελγική εφημερίδα Le Soir, η Σεπμάνς δήλωσε πως η πόλη αποτελεί σήμερα εστία 76 ακραίων μουσουλμάνων.

Ο τελευταίος, βασικός ύποπτος των επιθέσεων στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή, την οποία ο βελγικός τύπος χαρακτηρίζει «το ευρωπαϊκό σταυροδρόμι των τζιχαντιστών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βέλγιο δήμαρχος ακροδεξιό κίνημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ