Μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο - iefimerida.gr

Μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώθηκε τον Μάρτιο, καθώς ο σχετικός δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI), που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυξήθηκε στις 90,1 μονάδες από 89 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,9 της μονάδας στις 103 μονάδες και στην ΕΕ κατά 0,7 της μονάδας στις 104,6 μονάδες.

Η επιδείνωση του κλίματος στην Ευρωζώνη οφείλεται στη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών. Η εμπιστοσύνη στον βιομηχανικό τομέα παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερή, ενώ βελτιώθηκε ελαφρά στο λιανικό εμπόριο.

Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI μειώθηκε σημαντικά στην Ιταλία (-2,4) και τη Γαλλία, ενώ υποχώρησε λιγότερο στην Ολλανδία (-0,9) και την Ισπανία (-0,4). Ο δείκτης για τη Γερμανία μειώθηκε οριακά (-0,1).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ