Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες] - iefimerida.gr

Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ όταν ήταν μόλις 13 χρονών και έκτοτε απόλαυσε μία μακρά και ιδιαίτερα προσοδοφόρα καριέρα μπροστά από τις κάμερες.

Περπάτησε στις μεγαλύτερες πασαρέλες, συνεργάστηκε με την Chanel, τη Louis Vuitton, τον Jean Paul Gaultier και τον Versace, φωτογραφήθηκε σε χρυσές παραλίες. Η καριέρα της της απέφερε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ, παρόλα αυτά γύρω στα 20 της έκανε ένα μικρό διάλειμμα να για να πάρει το πτυχίο της στην Ιστορία της Τέχνης από το Κέμπριτζ.

Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σήμερα στα 28 της χρόνια η Lily Cole είναι γνωστή και για τους ρόλους της σε διάσημες ταινίες και βρετανικές σειρές, αλλά έχει ξεχωρίσει γιατί μεταμορφώνεται σε μία δραστήρια κοινωνική ακτιβίστρια.

Η «Ιmpossible» η κοινωνική επιχείρηση που έστησε τον Δεκέμβρη του 2013 ήταν ο λόγος που πλέον θεωρείται ένα από τα πιο ξεχωριστά μοντέλα, μια και η κατάληξή της αυτή δεν ταιριάζει με όσα παραδοσιακά απασχολούν τις καλλίγραμμες γυναίκες μετά το τέλος της καριέρας τους.

Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τι είναι το Impossible

Πρόκειται για ένα site στο οποίο οι χρήστες μπορούν να κανονίσουν να κάνουν μία δουλειά για κάποιον δωρεάν. Λειτουργεί περίπου στις βάσεις της ανταλλακτικής οικονομίας και έτσι ένας χρήστης μπορεί να ζητήσει αυτό που θέλει να του κάνει κάποιος, όπως για παράδειγμα να του βγάλει βόλτα τον σκύλο.

Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Cole έχει γίνει ευρέως γνωστή, αν και πολλοί ήταν εκείνοι που την αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό κατηγορώντας το πρώην διάσημο μοντέλο για υπερβολικό ιδεαλισμό ακόμα και για αφέλεια.

Από την άλλη, κάποιοι υποστήριξαν ότι το Impossible το οποίο είναι μη κερδοσκοπικό, προέκυψε από την αυταρέσκεια του μοντέλου. Για να το δικαιολογήσουν αυτό ανέφεραν ότι για κάποιον πολυεκατομμυριούχο είναι εύκολο να ξεκινήσει ένα τέτοιο εγχείρημα, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι είναι αναγκασμένοι να έχουν κέρδος.

Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να τους πω την άποψη μου», σχολιάζει από την μεριά του το διάσημο μοντέλο. «Μπορείς να έχεις επιχειρηματικό μυαλό και να είσαι ακόμα κοινωνικά υπεύθυνος. Οι κοινωνικές επιχειρήσεις έχουν δοκιμαστεί και έχουν περάσει από τεστ, και αν και δεν αποτελούν τον κανόνα, υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δουλεύουν και μπορείς να επισημάνεις», καταλήγει.

Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Lily Cole: To μοντέλο που παράτησε τις πασαρέλες για τον κοινωνικό ακτιβισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ lily cole μοντέλο κοινωνικός ακτιβισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ