ΕΚΤ: Δεν αποκλείει νέα μείωση των τραπεζικών επιτοκίων - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Δεν αποκλείει νέα μείωση των τραπεζικών επιτοκίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν απέκλεισε νέες μειώσεις επιτοκίων το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ τονίζοντας ότι η τράπεζα δεν θα οδηγήσει τα επιτοκία σε παράλογα αρνητικό έδαφος.

Σε συνέντευξη του στο Politicο o κ. Κερέ είπε ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι το βασικό εργαλείο πολιτικής της τράπεζας παρόλο που δεν μπορούν να αποκλειστούν περαιτέρω μειώσεις. «Οι τράπεζες γνωρίζουν ότι δεν θα οδηγήσουμε τα επιτόκια σε παράλογα αρνητικό έδαφος», δήλωσε ο Κερέ. «Αλλά ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περαιτέρω κινήσεις. Αυτό δεν είναι ούτως ή άλλως αξιόπιστο». «Τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι το βασικό μας εργαλείο, απλά στηρίζουν την ευρύτερη πολιτική μας», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Κερέ αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθούν «χρήματα από το ελικόπτερο», ή την άμεση παροχή ρευστού στους καταναλωτές για να τονωθεί η κατανάλωση καθώς ένα τέτοιο μέτρο κινδυνεύει να περάσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ νομισματικών και δημοσιονομικών πολιτικών. "Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς κάποιου είδους επιμερισμού του κινδύνου με τις κυβερνήσεις, το οποίο θα μπορούσε να είναι πρακτικά και νομικά προβληματικό", δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κερε ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ