S&P: Αναθέωρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την οικονομία στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

S&P: Αναθέωρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την οικονομία στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην υποβάθμιση των προβλέψεων τους για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο 1,5% προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, επικαλούμενος το δυσμενές οικονομικό κλίμα στην παγκόσμια οικονομία.

Οι εκτιμήσεις του οίκου για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2016 ανέρχονται στο 1,5% από 1,8% προηγουμένως ενώ οι προβλέψεις για την ευρωπαϊκό πληθωρισμό αναθεωρήθηκαν στο 0,4% από 1,1%.

Η ραγδαία επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών στην αρχή του έτους έχει αποδυναμώσει την οικονομία της Ευρωζώνη, αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου σε έκθεση που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η απότομη αποσυμπίεση ήταν αντίδραση στην υποκείμενη επιδείνωση των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου που βρίσκονταν στο ραντάρ τους τελευταίους μήνες του 2015, προσθέτουν.

Η ραγδαία πτώση των τιμών των μετοχών αποτυπώνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο βραδύτερης ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές, ιδίως την Κίνα και πιθανώς στις ΗΠΑ, από το δεύτερο μισό του έτους, με την ανάκαμψη της Ευρωζώνης να βασίζεται μόνο στην καταναλωτική ζήτηση, αναφέρει ο οίκος στην έκθεση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ S&P υποβάθμιση Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ