Ερντογάν κατά ξένων διπλωματών, ξανά -Τα έβαλε με πρόξενο που έβγαλε selfie στη δίκη των δημοσιογράφων [εικόνα] - iefimerida.gr

Ερντογάν κατά ξένων διπλωματών, ξανά -Τα έβαλε με πρόξενο που έβγαλε selfie στη δίκη των δημοσιογράφων [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεύτερο ξέσπασμα, μέσα σε δύο 24ωρα έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά ξένων διπλωματών στην Τουρκία. Αυτή τη φορά τα έβαλε με έναν συγκεκριμένο και αυτό που εξαγρίωσε τον Τούρκο πρόεδρο ήταν μία selfie.

Το Σάββατο, ο Ερντογάν επιτέθηκε στους δυτικούς διπλωμάτες που εμφανίστηκαν την Παρασκευή στο δικαστήριο, στην πρώτη ημέρα της δίκης των δημοσιογράφων Καν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιουλ, της εφημερίδας Cumhuriyet, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία.

«Ο γενικός πρόξενος μίας συγκεκριμένης χώρας πήρε στη δίκη δημοσιογράφου που κατηγορείται με κατασκοπεία για να τον υποστηρίξει. Επιπλέον, έβγαλε φωτογραφία δίπλα στον δημοσιογράφο και τη δημοσίευσε», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Και δεν σταμάτησε σε αυτό. Στα social media έγραφε πράγματα όπως ''Η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει τι είδους χώρα θα είναι''», πρόσθεσε ο Τούρκος ηγέτης.

Ερντογάν κατά ξένων διπλωματών, ξανά -Τα έβαλε με πρόξενο που έβγαλε selfie στη δίκη των δημοσιογράφων [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο Ερντογάν δεν κατονόμασε τον εν λόγω διπλωμάτη. Ο Βρετανός γενικός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Λέιγκ Τέρνερ, «ανέβασε» στο Twitter την Παρασκευή τη φωτογραφία που έβγαλε με τον Ντούνταρ, πριν ξεκινήσει η δίκη. Αρκετοί ακόμη διπλωμάτες έδωσαν το παρών σε αυτή.

Η κίνηση αυτή έκανε έξαλλο τον Ερντογάν, όπως φαίνεται, με τον Τούρκο πρόεδρο να προειδοποιεί ότι ο διπλωμάτης αυτός βρίσκεται στη χώρα μόνο χάρη στη φιλοξενία της τουρκικής κυβέρνησης.

«Αν αυτό το πρόσωπο συνεχίζει να εργάζεται εδώ είναι χάρη στη γενναιοδωρία και τη φιλοξενία μας. Μία άλλη χώρα δεν θα επέτρεπε σε έναν διπλωμάτη με αυτή τη συμπεριφορά να μείνει εκεί ούτε μία ημέρα παραπάνω», τόνισε.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επίσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις αναρτήσεις κάποιων εκπροσώπων ξένων κυβερνήσεων για τη δίκη, με έναν αξιωματούχο να αναφέρει στο Reuters ότι αυτό δεν συμβαδίζει με την αρχή της αμεροληψίας και μπορεί να αποτελεί παρέμβαση σε μία ανεξάρτητη δικαστική διαδικασία.

Ο Ερντογάν, που κατηγορεί την Cumhuriyet για προσπάθεια υπονόμευσης της παγκόσμιας θέσης της Τουρκίας, έχει ορκιστεί ότι ο Ντουντάρ θα «πληρώσει βαρύ τίμημα». Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος είχε ένα ακόμη ξέσπασμα κατά των διπλωματών που έδωσαν το παρών στη δίκη.

«Οι πρόξενοι στην Κωνσταντινούπολη πήγαν στη δίκη. Ποιοι είστε; Τι δουλειά είχατε εκεί; Η διπλωματία έχει συγκεκριμένους τρόπους. Αυτή δεν είναι η χώρα σας. Εδώ είναι Τουρκία», είχε πει.

«Μπορείτε να κυκλοφορείτε εντός του κτιρίου του προξενείου και μέσα στα όριά του. Αλλά για οπουδήποτε αλλά χρειάζεστε άδεια», ανέφερε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ