Υλικά για 4 άτομα.
- 120 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας 60%
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 85 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 50 γραμμάρια γάλα
- 3 αυγά
Εκτέλεση
- Πρώτα θα φτιάξουμε τη ζύμη: Κοσκινήστε τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο
- Τρίψτε με το χέρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα
- Προσθέστε έναν-έναν τους κρόκους
- Αυτό είναι η ζύμη -Κάντε μια μπαλίτσα, βάλτε το σε σελοφάν και στο ψυγείο για 1 ώρα
- Οταν περάσει η 1 ώρα απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι που θέλετε
- Ψήστε την σε ζεστό φούρνο (160 βαθμούς) για 10 λεπτά, να ροδίσει
- Σε μια κατσαρόλα βράστε το γάλα, 10 γραμμάρια βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, μαζί
- Σπάστε τη σοκολάτα και προσθέστε την στην κατσαρόλα
- Ανακατέψτε απαλά, χωρίς να κάνετε φουσκάλες
- Κάντε τα ασπράδια μαρέγκα, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τη μαρέγκα
- Ανακατέψτε πολύ απαλά, να γίνει ομοιόμορφο
- Ρίξτε το στο ταψάκι όπου περιμένει η ζύμη
- Ψήστε περίπου 15 λεπτά στους 140 βαθμούς
- Καταναλώστε την τάρτα σας χλιαρή
Αυτή η τάρτα σοκολάτας όσο πιο λεπτή γίνει, τόσο καλύτερη είναι:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο