Θα μου επιτρέψετε τώρα, για κάποιο διάστημα, να σας προτείνω κάποιες ελαφριές συνταγές. Θα σας προετοιμάσω κάπως για το καλοκαίρι που έρχεται!
Υλικά
- 500 γραμμάρια μπρόκολο
- 120 γραμμάρια τυρί απαλό, τύπου έμμενταλ
- 100 γραμμάρια ζαμπόν ποιοτικό
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς
- Κόψτε το ζαμπόν σε κομματάκια
- Κόψτε και το τυρί σε κομματάκια
- Σε καυτό και αλατισμένο νερό βράστε το μπρόκολο για 15 λεπτά
- Σουρώστε τα καλά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι
- Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα
- Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε καλά
- Ρίξτε στο ταψάκι αυτό το μείγμα
- Στη συνέχεια ρίξτε στο ταψάκι το ζαμπόν και το τυρί
- Ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά
- Είναι υπέροχη η τάρτα μας ζεστή, αλλά και κρύα ή ξαναζεσταμένη
Μπορείτε αντί για τάρτα να το κάνετε σε μορφή κέηκ. Κόβετε ένα κομματάκι για το γραφείο, τέλειο μεσημεριανό!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο