Ομπάμα: θετικές οι εξελίξεις για Ελλάδα - Ιταλία - iefimerida.gr

Ομπάμα: θετικές οι εξελίξεις για Ελλάδα - Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις νέες κυβερνήσεις των Μάριο Μόντι και Λουκά Παπαδήμου χαιρέτισε σε ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε το σχηματισμό τους ως θετική εξέλιξη που μπορεί να καθησυχάσει τις αγορές.

Ως «θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε τις κυβερνητικές συνεργασίες που αναπτύχθηκαν σε Ελλάδα και Ιταλία ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος μιλώντας στη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού (APEC) εκτίμησε ότι η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα και την Ρώμη θα καθησυχάσει τις αγορές και θα επαναφέρει τη σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ.

Στην ίδια σύνοδο μίλησε και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία χαιρέτισε την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα από τον κ. Παπαδήμο ωστόσο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μια ενδεχόμενη μετάδοσης της κρίσης χρέους σε όλη την ευρωζώνη και κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υλοποιήσουν τα μέτρα που συμφώνησαν τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε τις ανησυχίες της για τις απειλές που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία ενώ υπογράμμισε την ανάγκη όλες οι χώρες του κόσμου να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπίας στην παγκόσμιας οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ