Σαμαράς στους «5»: Αν συνεχίσετε σας διαγράφω κι εσάς - iefimerida.gr

Σαμαράς στους «5»: Αν συνεχίσετε σας διαγράφω κι εσάς

Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαγραφή Χατζηγάκη αποτελεί το τελευταίο μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς στην ομάδα των «5» της Νέας Δημοκρατίας ότι την επόμενη φορά που θα ξεπεράσουν τα όρια (του) θα έχουν την ίδια τύχη. Ο στενός πυρήνας των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ σπρώχνει μεθοδικά τον κ. Σαμαρα στην κατεύθυνση του ξεκαθαρίσματος του κόμματος από τα στελέχη που ανήκουν στο πιο φιλελεύθερο κομμάτι.

Στο στόχαστρο βρίσκεται πρώτος και καλύτερος ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αλλά και ο Βαγγέλης Αντώναρος, τακτικός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλη.

Ο κ. Σαμαράς δέχεται προτροπές από ένα κομμάτι του επιτελείου του να μην δώσει άλλη ευκαιρία σε κανέναν από τους «5» , ακόμα και στον κ. Αντώναρο. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρήθηκε ότι η διαγραφή Χατζηγάκη θα αποτελούσε ένα ισχυρό μήνυμα καθώς ο κ. Χατζηγάκής είναι ένας στέλεχος που είχε στο παρελθόν πολλές κοινές αναφορές με τον κ. Σαμαρά. Κι αυτό για την περίοδο 1981-84 αποτελούσαν τους υπαρχηγούς του Ευάγγελου Αβέρωφ στην ηγεσία της ΝΔ ενώ ο κ. Χατζηγάκης αποτελούσε μέχρι χθες το αρχαιότερο μέλος της Κ.Ο. του κόμματος.

Θεωρείται μάλιστα σχεδόν βέβαιο ότι αν ο κ. Καμμένος αύριο δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου θα έχει κι αυτός την τύχη του κ. Χατζηγάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ