Προσπάθησε να ανοίξει και θέμα εκλογικού νόμου ο Γιώργος Παπανδρέου - iefimerida.gr

Προσπάθησε να ανοίξει και θέμα εκλογικού νόμου ο Γιώργος Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμη σημάδι που δημιουργεί προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου σε σχέση με την παραμονή του ή όχι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας δόθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους υπουργούς της νέας κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, κάτι που προφανώς εάν περνούσε ως θέση θα δημιουργούσε πρόσθετες τριβές στο πολιτικό σκηνικό. Και θα ανέτρεπε πρακτικά αυτά που είχε πει ο ίδιος λίγα λεπτά πριν, ζητώντας να στηριχθεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το θέμα έθεσε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και αυτές για το πολιτικό σύστημα. «Καλό θα ήταν τώρα που είμαστε ενωμένα τα κόμματα, να το προχωρούσαμε» φέρεται να είπε.

Στο σημείο αυτό, ο νέος υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης αποκάλυψε ότι έχει στο συρτάρι του από τον προκάτοχο του κ. Χάρη Καστανίδη έτοιμο σχέδιο εκλογικού νόμου και ζήτησε να μάθει αν πρέπει να συμπεριληφθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Στην πλειοψηφία τους οι παριστάμενοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα ο κ. Παπανδρέου να συμφωνήσει λέγοντας πως «δεν είναι ώρα τώρα να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο».

«Πήγε να μπει από την πίσω πόρτα, αλλά το... καθαρίσαμε» έλεγε αμέσως μετά κορυφαίος υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ