Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους στόχους, ό,τι και αν γίνει με το προσφυγικό - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους στόχους, ό,τι και αν γίνει με το προσφυγικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς θα πρέπει να περάσει η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να ξεκλειδώσει η παροχή νέας βοήθειας, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο προσφυγικό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε πως το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής βρίσκεται σε διαφορετική τροχιά από τις προσπάθειες των Ευρωπαίων να χειριστούν τα κύματα προσφύγων που δέχεται η χώρα και πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της αναφέρει το Bloomberg.

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να προχωρήσει στο θέμα του συνταξιοδοτικού, του φορολογικού αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να δοθεί το πράσινο φως στην εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Αναγνωρίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και της παρέχουμε βοήθεια στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, οι όροι του προγράμματος είναι συγκεκριμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντομπρόβσκις, ενώ πρόσθεσε πως η Κομισιόν δεν έχει θέσει κάποιο deadline για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Αναφορικά με τις καταθέσεις των ελληνικών τραπεζών, ο Ντομπρόβσκις έκανε λόγο για «μετριοπαθή ανάκαμψη», ενώ διευθετείται και το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Υπάρχει ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση, αλλά δεν μπορούμε εμείς να κινηθούμε γρηγορότερα από την ελληνική κυβέρνηση που πρέπει να λαμβάνει τις απαραίτητες αποφάσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Ο ίδιος εξήγησε επίσης πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αποτελέσει σήμα χρηματοοικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ