Μινεστρόνε με μανιτάρια - iefimerida.gr

Μινεστρόνε με μανιτάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι αυτό που οι Ιταλοί αποκαλούν Risoniotto, δηλαδή κάτι μεταξύ ριζότο και μινεστρόνε. Ενα υπέροχο πιάτο που γίνεται με κριθαράκι.


Υλικά

  • 150 γραμμάρια ψιλό κριθαράκι
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 κομμάτι βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι
Μινεστρόνε με μανιτάρια | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Κόψτε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια
  • Βάλτε λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι
  • Μόλις ζεσταθούν, προσθέστε τα μανιτάρια
  • Σε μέτρια φωτιά, γυρίστε τα και ροδίστε τα καλά
  • Να φύγουν τα υγρά, να μείνουν τα αρώματα
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε να βράσει νερό και αλατίστε για το κριθαράκι
  • Βράστε τα περίπου 12 λεπτά, όσο λέει το πακέτο
  • Ψιλοκόψτε το σκόρδο και βάλτε το στο τηγάνι
  • Προσθέστε φύλλα θυμάρι φρέσκο και το μπαλσάμικο
  • Προσθέστε το κρασί
  • Μόλις το κρασί εξαερωθεί , ρίξτε την κρέμα γάλακτος
  • Μέτρια φωτιά
  • Σουρώστε το κριθαράκι και ρίξτε το στο τηγάνι
Μινεστρόνε με μανιτάρια | iefimerida.gr 1
  • Προσθέστε λίγο αλατο-πίπερο
  • Προσθέστε, τέλος, μπόλικο μαϊντανό από πάνω
  • Απολαύστε το, είναι μοναδικό πιάτο και πεντανόστιμο!
  • Δεν με πειράζει αν βάλετε παρμεζάνα από πάνω
  • Ούτε με πειράζει αν βάλετε ένα ζωμό κότας στο τηγάνι
Μινεστρόνε με μανιτάρια | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μινεστρόνε μανιτάρια σκόρδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ