Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να φάτε ψάρι. Και μάλιστα ψάρι ωφέλιμο, γεμάτο Ω3, εύγεστο και ζουμερό, με τα λιπάκια που του δίνουν ανυπέρβλητη γεύση.
Δεν θέλει πάνω από 30 λεπτά για να ψηθεί.
Υλικά
- 5 κολιούς
- Ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα ώριμη
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο βασιλικό, αν σας βρίσκεται
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε τα κεφάλια, ή μάλλον πείτε στον ψαρά σας να το κάνει
- Σε ένα μπολάκι βάλτε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Περάστε καλά από όλες τις μεριές τους κολιούς με το μείγμα
- Σε ένα ταψάκι τοποθετείτε τα ψαράκια
- Βάλτε από πάνω κι άλλο λίγο ελαιόλαδο, ροδέλες ντομάτας, λεμόνι, σκόρδο
- Ρίξτε παντού μαϊντανό
- Στο φούρνο για 30 λεπτά
- Αν θέλετε να έχετε λίγη σάλτσα για να βουτήξετε, προσθέστε στο μέσον του ψησίματος 1/2 ποτήρι νερό
Ερώτημα: Και τι θα φάω με τον κολιό μου; Μια απάντηση είναι: βάλε και πατατούλες στο ταψί, ψήνονται σε 1/2 ώρα μαζί με το ψάρι.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο