O Κυρίτσης για τους 3.122 λιγότερους πρόσφυγες: Θεωρίες συνωμοσίας... - iefimerida.gr

O Κυρίτσης για τους 3.122 λιγότερους πρόσφυγες: Θεωρίες συνωμοσίας...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «θεωρίες συνωμοσίας που δημιουργούν σύγχυση» κατηγορεί το Ποτάμι ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του Ποταμιού για τις αυξομειώσεις στα νούμερα των προσφυγικών ροών, ο κ. Κυρίτσης, δηλώνει ότι αυτό «έχει να κάνει με το ενοποιημένο σύστημα καταγραφής, όπως αναφέρεται και σε σχετική σημείωση που υπάρχει κάθε μέρα στον πίνακα. Τέτοιες περιπτώσεις αυξομείωσης των αριθμών παρατηρούνται όταν υπάρχουν μετακινήσεις εν εξελίξει την ώρα της καταγραφής (με πλοία, λεωφορεία, κλπ), όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες». «Οι άνθρωποι δεν είναι "σκουπίδια" για να τους σπρώχνεις κάτω από το χαλί και η Ελλάδα είναι δημοκρατία, δεν "εξαφανίζει" ανθρώπους», προσθέτει.

Σχετικά με τις ΜΚΟ στην Ειδομένη και «την σχεδόν πανηγυρική διαπίστωση του Ποταμιού ότι δήθεν οι ΜΚΟ φεύγουν», ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, απαντά ότι «θα τους συμβουλεύαμε να πληροφορηθούν καλύτερα τι συμβαίνει και να μην παίζουν με όρους τηλεοπτικής δημοσιότητας και πλακίτσας με ευαίσθητα ζητήματα, τα οποία δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και φτηνό λαϊκισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ