Ενταση στη Μυτιλήνη -Πρόσφυγες ζητούν να φύγουν για Αθήνα - iefimerida.gr

Ενταση στη Μυτιλήνη -Πρόσφυγες ζητούν να φύγουν για Αθήνα

Alexandros Stamatiou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κεντρική πύλη του κέντρου φιλοξενίας στη Μυτιλήνη κατάλαβαν για λίγη ώρα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που διεκδικούν την άμεση απελευθέρωση τους και την αναχώρηση τους για την Αθήνα.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα στα αγγλικά για ελευθερία, διαλύθηκαν όμως αμέσως, μόλις παρατάχθηκαν μπροστά τους άνδρες μιας διμοιρίας ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό, οι πρόσφυγες και μετανάστες, διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του hot spot στη Μόρια ως κέντρου κράτησης και ζητούν να καταγραφούν και να πιστοποιηθούν άμεσα και όχι να κρατούνται εκεί υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και λίγα λεπτά αργότερα από ομάδα, λιγότερων αυτή τη φορά, μεταναστών και προσφύγων.

Ας σημειωθεί ότι στο hot spot στη Μόρια από εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, βρίσκονται σήμερα περίπου 1600 άτομα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και μεγάλη ομάδα Πακιστανών μεταναστών, περίπου 400, οι οποίοι κρατούνται προκειμένου να μεταφερθούν σε προαναχωρησιακό κέντρο και στη συνέχεια να απελαθούν.

Καθιστική διαμαρτυρία και στη Σάμο

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο χοτ σποτ της Σάμου από ομάδα μεταναστών και προσφύγων που κρατούνται εκεί και οι οποίοι έκλεισαν την κεντρική πύλη του κέντρου.

Οι διαμαρτυρόμενοι διεκδικούν την απελευθέρωση τους και τη μετακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας αντί του περιορισμού τους στο χοτ σποτ έως την πιστοποίηση τους και στη συνέχεια την επιστροφή τους στην Τουρκία ή την υποβολή ασύλου.

.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μυτιλήνη πρόσφυγες διαμαρτυρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ