Η Ευρώπη παίρνει μέτρα μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες -Ποιες χώρες εντείνουν τους ελέγχους - iefimerida.gr

Η Ευρώπη παίρνει μέτρα μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες -Ποιες χώρες εντείνουν τους ελέγχους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέτρα ασφαλείας έλαβαν αρκετές χώρες μετά τις συντονισμένες εκρηκτικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο σταθμό Μετρό της πόλης.

Πρώτο το Παρίσι αποφάσισε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρουασί, ενώ ακολούθησε το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης που τέθηκε και αυτό σε επιφυλακή. Ταυτόχρονα η Γαλλία ανακοίνωσε λίγο μετά την επίθεση ότι κλείνει τα σύνορα με το Βέλγιο.

Η Ολλανδία έκλεισε τα σύνορα
Η Ολλανδία έκλεισε τα σύνορα της με το Βέλγιο και οι αρχές πραγματοποιούν αυστηρότατους ελέγχους σε όποιο αυτοκίνητο προσπαθήσει να περάσει στη χώρα.

Υπό το φόβο συνεργοί των τρομοκρατών να προσπαθήσουν να φύγουν από το Βέλγιο και να βρουν καταφύγιο στην Ολλανδία, οι αρχές ενισχύουν τους συνοριακούς ελέγχους.

Την ίδια ώρα και στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι στους επιβάτες και σε όποιον προσεγγίζει το αεροδρόμιο.

Και η Γερμανία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας
Οι γερμανικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας, όπως και τους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Εξάλλου μια επιπλέον αστυνομική παρουσία ήταν ευδιάκριτη στο αεροδρόμιο και τον σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης σήμερα το πρωί, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς.

Φοβούνται Δανία, Σοιυηδία και Φινλανδία
Η αστυνομία στη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και δημόσιους χώρους έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η αστυνομία της Δανίας ανέφερε πως έχει αυξήσει τις περιπολίες στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και άλλα κύρια σημεία της πόλης έπειτα από τις φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε ένα σταθμό του μετρό στην πόλη.

"Είμαστε ενήμεροι για το τι συνέβη στις Βρυξέλλες. Ως εκ τούτου θα δείτε περισσότερη αστυνομία στο αεροδρόμιο και σε κύρια σημεία στην Κοπεγχάγη", ανέφερε η αστυνομία της Δανίας στην επίσημη σελίδα της στο Twitter.

Οι αρχές της Δανίας είχαν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού αφότου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις με πυροβολισμούς σε μια εκδήλωση για την ελευθερία της έκφρασης και σε μία συναγωγή στην Κοπεγχάγη πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Η αστυνομία στη Σουηδία ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε την παρουσία της στα αεροδρόμια και έλαβε επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε άλλους δημόσιους χώρους. Ο φινλανδός υπουργός Εσωτερικών Πετέρι Όρπο έγραψε στο Twitter: "Φινλανδοί αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν αυξήσει την επιτήρηση στο αεροδρόμιο Ελσίνκι-Βαντάα".

Αυξημένα μέτρα και στην Ιταλία
Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα ιταλικά αεροδρόμια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών, όπως έκανε γνωστό ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ενισχύθηκε και ο συντονισμός και η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε καραμπινιέρους, αστυνομία και στρατιωτικές δυνάμεις. Σήμερα το απόγευμα, σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμη. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή στο Βατικανό θα εορτασθεί, με κάθε επισημότητα, το Πάσχα των καθολικών, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο κηρύχθηκε και η έναρξη του «αγίου έτους» των Καθολικών. Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η ιταλική πρωτεύουσα και η Αγία Έδρα συνεχίζουν να συγκαταλέγονται στους κύριους στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών.

«Με την σκέψη μας είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων της τρομερής αυτής τρομοκρατικής επίθεσης που έπληξε την καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε ο Αντζελίνο Αλφάνο.

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Κάμερον
Εκτακτη σύσκεψη της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων COBRA θα συγκαλέσει ο Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Είμαι σοκαρισμένος σχετικά με τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε», έγραψε στο Twitter o Βρετανός πρωθυπουργός τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ