Μετωπική κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη διαφθορά -Με στρατηγική σύγκρουσης ο Τσίπρας στη Βουλή - iefimerida.gr

Μετωπική κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη διαφθορά -Με στρατηγική σύγκρουσης ο Τσίπρας στη Βουλή

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη… βεντάλια όλων των θεμάτων περί Δικαιοσύνης και Διαφθοράς ανοίγει απόψε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση την οποία ο ίδιος έχει ζητήσει από τις 9 Μαρτίου.

Από το πρωθυπουργικό επιτελείο προϊδεάζουν για… «σκληρό ροκ» με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι η πόλωση είναι μονόδρομος. Η κυβέρνηση επιλέγει στην παρούσα συγκυρία τη στρατηγική της σύγκρουσης -κυρίως με τη Νέα Δημοκρατία- σηκώνοντας το γάντι, έπειτα από τις κατηγορίες που πρόσφατα δέχτηκε.

Κυβερνητικός αξιωματούχος προϊδεάζει για τους υψηλούς τόνους και τα όσα θα ακουστούν απόψε, σημειώνοντας στο iefimerida.gr, ότι " θα είναι μια δύσκολη βραδιά για τη ΝΔ". Προσθέτει μάλιστα με νόημα, ότι "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει τόσα χρόνια τόσα πολλά, που υπάρχει πλούσιο υλικό για αποκαλύψεις"».

Ο Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του
Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να παρουσιάσει καινούργια στοιχεία από το βήμα της Βουλής τα οποία, όπως διαβεβαιώνουν στενοί του συνεργάτες, θα αφορούν «σε υποθέσεις συγκάλυψης» καθώς και σε άλλες που κατέληξαν στο αρχείο. Αφήνουν δε, να εννοηθεί, ότι η συζήτηση θα είναι μακράν διαφωτιστική, με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία και ντοκουμέντα, μιας και θα αναφερθεί και στην επίθεση που δέχθηκε, πρόσφατα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος από τη ΝΔ για την υπόθεση Βγενόπουλου.

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, θέλουν ακόμη τον πρωθυπουργό να καταγγέλλει «παρεμβάσεις της ΝΔ στο έργο της Δικαιοσύνης για σειρά υποθέσεων», απαριθμώντας μια μεγάλη γκάμα στοιχείων.

Δεδομένο θεωρείται, επίσης, ότι θα καταπιαστεί με τον… φρέσκο φάκελο της λίστας Μπόργιανς. Δεν θα «ξεχάσει» τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ θα αναφερθεί και σε άλλα «οικονομικά εγκλήματα» σε βάρος του ελληνικού δημοσίου (υπόθεση Siemens), καθώς και στα τραπεζικά δάνεια χωρίς εγγυήσεις (γνωστά ως θαλασσοδάνεια), όπως και σε μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Τσιμεντάρουν» την κυβερνητική πλειοψηφία
Η ομάδα του Μαξίμου, που ετοιμάζει τους φακέλους Τσίπρα εργάζεται εδώ και μέρες πυρετωδώς, ποντάροντας πολλά στην αποψινή αναμέτρηση.

Κοινή πεποίθηση στους κόλπους της κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται για ένα προνομιακό πεδίο συζήτησης για τον πρωθυπουργό. Επιπλέον, κύκλοι της ηγετικής ομάδας «καρφώνουν» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θυμίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ έρχεται στη Βουλή μετά από αίτημα Τσίπρα».

Ανεξάρτητα, πάντως, από την ουσία των όσων προκύψουν ή όχι, η συζήτηση στην Ολομέλεια είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να «τσιμεντάρουν» τη ραγισμένη ενότητά τους μετά τα όσα ακολούθησαν από την «υπόθεση Μουζάλα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ