ΥΠΕΣ Βελγίου: Η διάλυση ενός πυρήνα τρομοκρατίας μπορεί να οδηγήσει σε ενεργοποίηση άλλων - iefimerida.gr

ΥΠΕΣ Βελγίου: Η διάλυση ενός πυρήνα τρομοκρατίας μπορεί να οδηγήσει σε ενεργοποίηση άλλων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές του Βελγίου συνέλαβαν μεν τον τελευταίο επιζώντα από την ομάδα τρομοκρατών που επιτέθηκαν στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δεν εφησυχάζουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζαν Ζαμπόν, προειδοποίησε ότι η διάλυση ενός τρομοκρατικού πυρήνα μπορεί να οδηγήσει στην ενεργοποίηση κάποιου άλλου. Ο συναγερμός παραμένει στο επίπεδο 3 στο Βέλγιο- το δεύτερο υψηλότερο- τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο RTL, καθώς η απειλή παραμένει πιθανή και επικείμενη.

«Είναι ξεκάθαρο πως η σύλληψη του Αμπντεσλάμ είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι το πρόβλημα λύθηκε. Το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους είναι ακόμη ενεργό στην Ευρώπη, τη Γαλλία και το Βέλγιο», τόνισε ο Ζαμπόν.

Η εκτίμησή του αυτή, πρόσθεσε, βασίζεται στα γεγονότα του Βερνιέ, τον Ιανουάριο του 2015, όταν η αστυνομία έκανε εφόδους σε σπίτια, προσπαθώντας να διαλύσουν έναν τρομοκρατικό πυρήνα που είχε σχέση με την επίθεση στο Charlie Hebdo.

Στο μεταξύ ο Σβεν Μέρι, ο συνήγορος του Αμπνετσλάμ, δήλωσε στο βελγικό Radio 1 ότι ο πελάτης του θα εκδοθεί στη Γαλλία.

«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην σταλεί στη Γαλλία. Οι πληροφορίες που έχει είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την έρευνα», παραδέχθηκε. Εξαρτάται από την απόφαση των δικαστηρίων το πότε ο Αμπντεσλάμ θα φύγει για τη Γαλλία, πρόσθεσε ο ίδιος. Το Σάββατο, ο Μέρι είχε δηλώσει ότι ο πελάτης του θα αρνηθεί την έκδοση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ