Συρρικνώθηκε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο - iefimerida.gr

Συρρικνώθηκε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε τον Ιανουάριο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε ένα πλεόνασμα 25,4 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο σε προσαρμοσμένη βάση, από 28,6 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο.

Όπως και κατά τους προηγούμενους μήνες, τα στοιχεία κατέδειξαν πλεονάσματα στα αγαθά, τις υπηρεσίες και το πρωτογενές εισόδημα, τα οποία αντισταθμίστηκαν μερικώς από ένα έλλειμμα στο δευτερογενές εισόδημα.

Το πλεόνασμα στα αγαθά αυξήθηκε ελαφρώς σε 27,6 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο από 27,2 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, ενώ το πλεόνασμα στις υπηρεσίες περιορίστηκε σε 3,6 από 4,9 δισ. ευρώ. Το πλεόνασμα στο πρωτογενές εισόδημα έπεσε σε 4,7 δισ. από 7,6.

Κατά τους 12 μήνες μέχρι τον Ιανουάριο, το συσσωρευμένο πλεόνασμα αντιστοιχούσε στο 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της ευρωζώνης, από 2,5% τους 12 μήνες μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ πλεόνασμα Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ