Κλήρωση Europa League: Ο Κλοπ της Λίβερπουλ κόντρα στην «πρώην» Ντόρτμουντ - iefimerida.gr

Κλήρωση Europa League: Ο Κλοπ της Λίβερπουλ κόντρα στην «πρώην» Ντόρτμουντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μοίρα έκρυβε ένα ιδιαίτερο «παιχνίδι» για τον Γιούργκεν Κλοπ αφού η Λίβερπουλ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Europa League, την Ντόρτμουντ, την πρώην ομάδα του Γερμανού τεχνικού.

Την Ντόρτμουντ θα βρει μπροστά του ο Γιούργκεν Κλοπ, λίγους μήνες αφότου έφυγε από το Βεστφάλεν στο οποίο μεγαλούργησε. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Γερμανία ενώ ο επαναληπτικός στο «Ανφιλντ». «Εμφύλιος» προέκυψε και επί ισπανικού εδάφους αφού η Μπιλμπάο θα αντιμετωπίσει την Σεβίλλη.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ έχουν συναντηθεί στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1966 στο Χάμπντεν της Γλασκώβης με τους Γερμανούς να επικρατούν με σκορ 2-1. Το επόμενο «ραντεβού» τους ήταν την περίοδο 2001-2002 στη φάση των ομίλων του Champions League με τη νίκη της Λίβερπουλ 2-1 στην Αγγλία, να διαδέχεται την ισοπαλία χωρίς γκολ στο Βεστφάλεν.

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι επαναληπτικοί, μια εβδομάδα αργότερα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια
Μπράγκα-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Βιγιαρεάλ-Σπάρτα Πράγας
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σεβίλλη
Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Europa League Λίβερπουλ Ντόρτμουντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ