Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία δεν είναι εύκολες - iefimerida.gr

Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία δεν είναι εύκολες

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα βασικότερα σημεία ενός σχεδίου συμφώνησαν οι «28», όπως δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ, μετά το δείπνο εργασίας των κρατών-μελών της ΕΕ, περιμένοντας τώρα την στάση της τουρκικής πλευράς.

«Εχουμε καταλήξει στα βασικότερα σημεία ενός σχεδίου που θα παρουσιάσουμε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας», είπε η καγκελάριος και εξήγησε πως «το βασικό στοιχείο είναι να αναστείλει τελείως η Τουρκία την παράνομη μετανάστευση προς τα ελληνικά νησιά».

«Κάθε αίτηση παροχής ασύλου καταλήξαμε ότι πρέπει να εξετάζεται σε μεμονωμένη βάση, κάτι που θα είναι δύσκολο διοικητικά», προσέθεσε.

Οπως τόνισε η κ. Μέρκελ «με σύμφωνη γνώμη Ελλάδας, ελπίζουμε να συνεργαστούν όλες οι αρχές παροχής ασύλου της Ευρώπης για να αντιμετωπιστεί η κρίση».

«Από νομικής πλευράς για παροχή ασύλου, για να μπορέσει η Τουρκία να παρέχει προστασία στους πρόσφυγες, θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος για το ζήτημα της βίζα», συμπλήρωσε και συνέχισε:

Θα πρέπει να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα, τα απαραίτητα μέσα, για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση. Να μην αφεθεί μόνη της».

«Υπάρχουν θέματα ως προς την Τουρκία που πρέπει να συζητήσουμε, π.χ. η χρηματοδότηση, τα ενταξιακά κεφάλαια, η βίζα. Ολα αυτά θα συζητηθούν αύριο», επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια προσέγγισης της Τουρκίας, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ