Είναι η πιο διάσημη τάρτα μήλου, η λεγόμενη Τάρτα Νορμανδίας.
Η Νορμανδία, στη βόρεια Γαλλία, είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου, με μεσαιωνικά χωριά, πύργους, αγελάδες και πλούσιους κατοίκους.
Εκεί καλλιεργούνται τα καλύτερα και νοστιμότερα μήλα και παράγονται τα πιο διάσημα ποτά μήλου, το Calvados και το Cidre.
H τάρτα μήλου είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής.
Η τάρτα μήλου Νορμανδίας είναι εύκολη, θέλει 10 λεπτά για να παρασκευαστεί και άλλα 25 λεπτά για να ψηθεί.
Υλικά
- Ζύμη βαριά, χωριάτικη, για γλυκά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 100 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παχιά (ψάξτε την στα σούπερ μάρκετ)
- 2 αυγά
- 1 μικρό ποτηράκι ρούμι
- 1 δόση βανίλια
- 3 μήλα ξινούτσικα και σκληρά
- 1 φλυτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες (φιλέ)
- Ζάχαρη άχνη για το ντεκόρ
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Στρώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι της προτίμησής σας
- Τσιμπήστε με ένα πηρούνι την επιφάνεια της ζύμης
- Καθαρίστε γύρω γύρω ό,τι περισσεύει από ζύμη
- Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε χοντρές φέτες
- Τοποθετήστε τα σε σχήμα μαργαρίτας να καλύψουν την επιφάνεια της ζύμης
- Σε ένα μπολ αναμείξτε τα αυγά, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, την ψίχα αμυγδάλου, το ρούμι και τη βανίλια
- Ρίξτε το πάνω από τα μήλα
- Από πάνω ρίξτε τα μύγδαλα φιλέ, παντού
- Ψήστε την τάρτα για 25 λεπτά
- Οταν κρυώσει πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη για να ομορφήνει!
Δώστε της εσείς τον όγκο που θέλετε -Είναι καλύτερη όχι πολύ χοντρή, για να είναι καλοψημένο το εσωτερικό.
Πίνεται με ένα ποτηράκι Cidre, αλκοόλ μήλου, το οποίο κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.
Παρεμπιπτόντως να σας πω ότι η Νορμανδία έχει τα καλύτερα τυριά, κρέατα, μεζέδες της Γαλλίας: