H Κομισιόν ζητάει από τις χώρες-μέλη να προχωρήσουν σε 6.000 μετεγκαταστάσεις προσφύγων έως τις 16 Απριλίου - iefimerida.gr

H Κομισιόν ζητάει από τις χώρες-μέλη να προχωρήσουν σε 6.000 μετεγκαταστάσεις προσφύγων έως τις 16 Απριλίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση ανάγκη για μετεγκατάσταση μέχρι τις 16 Απριλίου τουλάχιστον 6.000 προσφύγων, με βάση τα όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των χωρών της ΕΕ, και συνολικά τουλάχιστον 20.000 μέχρι τις 16 Μαΐου τονίζει στην πρώτη έκθεσή της για την μετεγκατάσταση και την επαναπροώθηση των προσφύγων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, θα πρέπει να πραγματοποιούνται τουλάχιστον 5.679 μετεγκαταστάσεις ανά μήνα και για τους υπόλοιπους 18,5 μήνες. Αυτό συνεπάγεται 187 μετεγκαταστάσεις κάθε μέρα και μία διαδικασία μετεγκατάστασης με μέγιστη διάρκεια δύο εβδομάδων. Η εμπειρία της πρόσφατης μετεγκατάστασης στην Πορτογαλία από την Ελλάδα αποδεικνύει ότι η διαδικασία μετεγκατάστασης μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μέσα σε μία εβδομάδα, τονίζει η Κομισιόν που σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς θεωρεί ότι τουλάχιστον 6.000 μετεγκαταστάσεις πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την δεύτερη μηνιαία έκθεση στις 16 Απριλίου και ζητά να επιταχυνθεί ο ρυθμός, ούτως ώστε έως την τρίτη μηνιαία έκθεση στις 16 Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί τουλάχιστον 20.000 μετεγκαταστάσεις, λόγω της επείγουσας ανθρωπιστικής κρίσης.

H Κομισιόν ζητάει από τις χώρες-μέλη να προχωρήσουν σε 6.000 μετεγκαταστάσεις προσφύγων έως τις 16 Απριλίου | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν μετεγκατάσταση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ