Το 58,3% ζητά να αλλάξει πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Το 58,3% ζητά να αλλάξει πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη αμφισβήτηση δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει μάλιστα και των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος, με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων να δείχνουν την «έξοδο» στον πρώην πρωθυπουργό.

Το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού βάλλεται από παντού όχι μόνο για τις κορυφαίες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησής του (μνημόνιο, πρόγραμμα δανεισμού, τρόικα) όσο και για τον τρόπο χειρισμού της κρίσης, με την επιλογή του δημοψηφίσματος καθώς και το «βυζαντινό» παρασκήνιο της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την Real News, το 58,3% ζητεί την αποχώρηση Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος, με επικρατέστερους διαδόχους τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στη δημοσκόπηση αυτή το ΠΑΣΟΚ κονταροχτυπιέται με το...ΚΚΕ καθώς τα ποσοστά του αγγίζουν το 11,9%.

Η ΝΔ βρίσκεται στο 21,8%, το ΚΚΕ στο 9,5%, ο ΛΑΟΣ στο 6,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7,6% η Δημοκρατική Αριστερά στο 6,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,8%, οι Οικολόγοι στο 2,8% και το Άρμα Πολιτών στο 1,3%.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα το 66,8% κρίνει ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να παραιτηθεί και να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, με μόνο το 19,8% των ερωτηθέντων να θέλει την παραμονή του. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητά να φύγει και το 34,7% να μείνει και να ηγηθεί του κόμματος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ερωτηθέντες για το ποιος θα ήταν καλό να αναλάβει τα ηνία του Κινήματος, το 33,1% των πράσινων ψηφοφόρων απαντά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το 1,9% η Άννα Διαμαντοπούλου, το 24,7% ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ ένα το υψηλό ποσοστό του 17,5% συγκέντρωσε ο «κανένας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ