BBC: Ενας από τους 10 μεγαλύτερους κινδύνους για τον κόσμο η ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

BBC: Ενας από τους 10 μεγαλύτερους κινδύνους για τον κόσμο η ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ σε πρόεδρο των ΗΠΑ θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο κόσμος, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU).

Οπως αναφέρει το BBC η εταιρεία ερευνών προειδοποιεί ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να διαταράξει την παγκόσμια οικονομία και να οξύνει τους πολιτικούς κινδύνους όπως και αυτούς για την ασφάλεια στις ΗΠΑ.

Ενδεικτικό του... τρόμου που προκαλεί μία πιθανή νίκη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται ως μεγαλύτερος κίνδυνος από μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ή μια ένοπλη σύγκρουση στη Νότια Σινική Θάλασσα. Στη διαβάθμιση από το 1 ως το 25 που χρησιμοποιεί η EIU για να καταρτίσει τον κατάλογό της, ο Τραμπ αξιολογείται στο 12, στο ίδιο επίπεδο με «την αυξανόμενη απειλή η τρομοκρατία των τζιχαντιστών να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομία».

Πάνω από τη νίκη Τραμπ, πιο επικίνδυνη θεωρείται μια «απότομη προσγείωση» ή απότομη οικονομική επιβράδυνση της Κίνας όπως και η πιθανότητα οι επεμβάσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη Συρία να προηγούνται ενός νέου «Ψυχρού Πολέμου».

Ωστόσο η EIU δεν αναμένει ότι ο Τραμπ θα κερδίσει την Χίλαρι Κλίντον, την οποία θεωρεί ως «την πιο πιθανή Δημοκρατική αντίπαλό του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ