Εργασιοθεραπεία Παπαδήμου για τις προγραμματικές του δηλώσεις - iefimerida.gr

Εργασιοθεραπεία Παπαδήμου για τις προγραμματικές του δηλώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του ετοιμάζει πυρετωδώς ο κ. Λουκάς Παπαδήμος προκειμένου να τις αναγνώσει αύριο το απόγευμα στη Βουλή ζητώντας την ψήφο εμπιστοσύνης που ναι μεν θεωρείται βέβαιη, αλλά δεν αποκλείεται να κρύβει και μικρές εκπλήξεις.

Κι αυτό γιατί η τεράστια πλειοψηφία που δίνει στη νέα κυβέρνηση η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ αλλά και των προσκείμενων στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη βουλευτών επιτρέπει να υπάρχουν και οι αντίθετες φωνές. Ηδη, ο κ. Πάνος Καμμένος το προανήγγειλε και πιθανότητα δεν θα είναι ο μόνος.

Ο κ. Παπαδήμος έχοντας ήδη στα χέρια του τα ενημερωτικά σημειώματα από τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου θα επιχειρήσει να δώσει, όπως προανήγγειλε την εικόνα ότι η κυβέρνησή του θα ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα και όχι μόνον με τα κορυφαία.

Αλλωστε, οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η Τρόικα απλώνονται στο σύνολο σχεδόν των κυβερνητικών δραστηριοτήτων.

Για παράδειγμα εκτός από την εφαρμογή των κεντρικών αποφάσεων όπως αυτή της εργασιακής εφεδρείας είναι σε εκκρεμότητα σειρά επιμέρους δράσεων που επιτρέπουν στη μείωση των ελλειμμάτων.

Ακόμη είναι ανοιχτά ζητήματα όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και εδώ έχει αξία να διαφανεί αν ο νέος υπουργός Μάκης Βορίδης εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ των αιτημάτων των ιδιοκτητών ταξί ή αν θα μεταβάλει άποψη και θα συνταχθεί με το νομοσχέδιο του κ. Γιάννη Ραγκούση.

Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων όπου ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γιάννης Μουρμούρας έχει στην αποκλειστική του ευθύνη ένα από τα δυσκολότερα και άμεσα μετρήσιμα έργα αυτή της κυβέρνησης.

Στη λογική αυτή, χθες ο εντολοδόχος πρωθυπουργός συναντήθηκε επί δίωρο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με αντικείμενο της συζήτησής τους: Την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Ιουλίου, τον προϋπολογισμό, το φορολογικό νομοσχέδιο και το κούρεμα του χρέους.

Αμέσως μετά συναντήθηκε επί περίπου μία ώρα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή εν όψει των διαδηλώσεων την 17η Νοεμβρίου και την 8η Δεκέμβρη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ