Πολεμική επιχείρηση για την ανακατάληψη φαβέλας στο Ρίο [εικόνες] - iefimerida.gr

Πολεμική επιχείρηση για την ανακατάληψη φαβέλας στο Ρίο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας της Βραζιλίας επανήλθε μετά από 30 χρόνια κυριαρχίας των εμπόρων ναρκωτικών η φαλέβα Ροσίνια, η μεγαλύτερη του Ρίο ντε Τζανέιρο. Χωρίς καν να ρίξουν πυροβολισμό επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στους δρόμους της παραγκούπολης των 120.00 κατοίκων, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις πλουσιότερες συνοικίες της πόλης.

Είχε προηγηθεί ευρεία επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού, εκατοντάδων αστυνομικών της ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων και δυνάμεων κρούσης, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ελικοπτέρων.

Πολεμική επιχείρηση για την ανακατάληψη φαβέλας στο Ρίο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ολες οι είσοδοι της Φαβέλας αποκλείστηκαν, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι 200 έμποροι ναρκωτικών βρίσκονται μέσα στη Ροσίνια.

Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας ξεκίνησε μετά τη σύλληψη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης του πλέον καταζητούμενου βαρόνου ναρκωτικών του Ρίο, του Αντόνιο Φρανσίσκο Μπομφίμ Λόπες, του επονομαζόμενου «Νιεμ». Στη συνέχεια, 50μελής δύναμη κρούσης της αστυνομίας απέκλεισε τις εισόδους για να ελέγχει τα διερχόμενα οχήματα. Την Παρασκευή αστυνομικοί βαριά οπλισμένοι έλαβαν θέσεις στις εισόδους της φαβέλας και κρατώντας φωτογραφίες υπόπτων προχωρούσαν σε ελέγχους στις εισόδους και εξόδους της φαβέλας.

Πολεμική επιχείρηση για την ανακατάληψη φαβέλας στο Ρίο [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Ροσίνια θα είναι η 19η φαβέλα του Ρίο που ανακαταλαμβάνεται από τις αρχές, ύστερα από τρεις δεκαετίες κυριαρχίας των καρτέλ των ναρκωτικών.

Οι αρχές του Ρίο, μιας από τις πολιτείες της Βραζιλίας με τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας, έχουν αρχίσει από το 2008 μεγάλες επιχειρήσεις για την εκκαθάριση των φτωχών συνοικιών του που ελέγχονται από τους εμπόρους ναρκωτικών και τις ένοπλες συμμορίες, εν όψει του Μουντιάλ του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Πολεμική επιχείρηση για την ανακατάληψη φαβέλας στο Ρίο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ