Γεροβασίλη: Οι αποφάσεις για Μουζάλα θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής [βίντεο] - iefimerida.gr

Γεροβασίλη: Οι αποφάσεις για Μουζάλα θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής [βίντεο]

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί 17-18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θα λάβει ο πρωθυπουργός της αποφάσεις του για το θέμα Μουζάλα, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Διαβεβαίωσε δε ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής. Η Ολγα Γεροβασίλη τόνισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε δημόσια το λεκτικό σφάλμα του και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

Επεσήμανε επίσης, ότι κατά την συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος επέμεινε στην άποψή του προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας «κατανοεί και συμμερίζεται την ευαισθησία του κ. Καμμένου, των ΑΝΕΛ και του ελληνικού λαού» για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Επαναβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση, παραμένει σταθερή στη θέση για την ονομασία της γείτονος χώρας, αλλά πρόσθεσε: «Σήμερα, ωστόσο, αυτό που προέχει είναι η διαχείριση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης» τονίζοντας πως «απόλυτη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού αποτελεί η επιτυχής έκβαση της Συνόδου Κορυφής, αύριο και μεθαύριο».

Οπως ανακοίνωσε «οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού» από την Σύνοδο Κορυφής. Διαβεβαίωσε επίσης ότι «δεν τίθεται θέμα σχέσεων των δύο εταίρων» (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Επικαλούμενη την δήλωση του Πάνου Καμμένου, ότι έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αλλά όχι στον κ. Μουζάλα, η Ολγα Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν κινδυνεύει να διαλυθεί η κυβερνητική συνοχή.

Δεν έβαλε τελεσίγραφο ο Καμμένος

Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε: «Δεν μιλάμε για κυβερνητική κρίση. Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής, το είπε και ο κ. Καμμένος βγαίνοντας από το μέγαρο Μαξίμου» για να προσθέσει: «Το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί και θα λυθεί χωρίς κυβερνητική κρίση. Δεν χρειάζεται να το μεγαλώνουμε περισσότερο».

Υποστήριξε ότι δεν «μπήκε θέμα τελεσίγραφου» από την πλευρά του κ. Καμμένου, αλλά δημόσια, εξέφρασε την άποψή του, όπως όφειλε.

Σε ερώτηση εάν ο κ. Μουζάλας είναι υπουργός υπό προθεσμία, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι ο κ. Μουζάλας είναι ένας υπουργός που στήριξε τα κρίσιμα ζητήματα του προσφυγικού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης. Πρόσθεσε, όμως, ότι από την άλλη, σε μία συγκυβέρνηση, οι συγκυβερνώντες εταίροι είναι φυσικό να θέτουν τα ζητήματα, αλλά τώρα δεν θα προσέφερε κάτι να κάνουμε μία πρόχειρη εκτίμηση για το τι θα συμβεί και να πάρουμε μία απόφαση από εδώ, ενώ εκκρεμούν σημαντικές διαβουλεύσεις.

Παραδέχθηκε ότι «δεν μας είναι ευχάριστο, την παραμονή της Σύνοδο Κορυφής» και επανέλαβε ότι «θα πρέπει να απόφαση αυτή να ληφθεί αμέσως μετά τη Σύνοδο». Η Ολγα Γεροβασίλη σημείωσε δε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Καμμένος έχουν συναίσθηση της κατάστασης για να υπογραμμίσει: «Δεν μπορεί το μείζον – που είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης – και ενόψει της μάχης που θα δώσει ο Πρωθυπουργός, να έχει προτεραιότητα»

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το μέγαρο Μαξίμου αργά χθες το βράδυ, πριν τις αντιδράσεις Καμμένου, η Ολγα Γεροβασίλη διέκρινε τα «ζητήματα ουσίας» όπως είπε που έθεσε ο κ. Καμμένος με την ΝΔ η οποία «μπορούσε να διακρίνει αν ήταν λεκτικό ατόπημα ή όχι». Κατηγόρησε δε εκ νέου την ΝΔ ότι χρησιμοποιεί «επικοινωνιακά τεχνάσματα τα οποία ταυτίζονται με αρκετές ακροδεξιές προσεγγίσεις».

Για ανασχηματισμό: Κανείς δεν είναι μόνιμος

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνολικού ανασχηματισμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κανένας από τους υπουργούς δεν είναι μόνιμος θα κριθούν από το έργο τους σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος θα κρίνει πότε και αν θα χρειαστεί ανασχηματισμός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ