Η ναζί του Ντόναλντ Τραμπ -Σάλος με οπαδό του που χαιρετάει ναζιστικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ναζί του Ντόναλντ Τραμπ -Σάλος με οπαδό του που χαιρετάει ναζιστικά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Birgitt Peterson, μια οπαδός του Τραμπ, έγινε διάσημη το περασμένο σαββατοκύριακο, γιατί χαιρέτισε ναζιστικά μπροστά σε άλλους οπαδούς του υποψηφίου για το χρίσμα.


Από εκείνη τη στιγμή την αποκαλούν «η ναζί του Τραμπ». Η Birgitt Peterson, 69 ετών, κάτοικος του Γιορβίλ, στο Ιλλινόις, φωτογραφήθηκε το περασμένο σάββατο στην Chicago Tribune, να χαιρετάει ναζιστικά. Τραβήχτηκε από τον φωτογράφο της εφημερίδας Jason Wambsgans, και δείχνει την Birgitt Peterson, να φοράει ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Trump 2016, make America great again», και να κάνει την χαριστική φασιστική κίνηση μπροστά σε έναν άλλο διαδηλωτή, που φαίνεται να το χαίρεται.


Την Κυριακή οι New York Times ζήτησε από την Birgitt Peterson, η οποία γεννήθηκε στο δυτικό Βερολίνο το 1946 και είναι αμερικανίδα πολίτης από το 1982, εξηγήσεις. Η ίδια είπε ότι υπήρξαν κάποια επεισόδια έξω από την αίθουσα όπου θα μιλούσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ορισμένοι, πρόσθεσε, ήταν πολύ επιθετικοί και κρατούσαν μια αφίσα με τον Αδόλφο Χίτλερ. «Ελεγαν ότι ο Τραμπ είναι ένας νέος Χίτλερ», δήλωσε, «και έλεγαν ότι είμαστε εδώ για να ψηφίσουμε τον Χίτλερ» και χαιρετούσαν ναζιστικά.
«Εγώ τους απάντησα Ξέρετε τι σημαίνει αυτή η χειρονομία; Ξέρετε ποιός ήταν πραγματικά ο Αδόλφος Χίτλερ; Οχι, δεν ξέρετε. Αν θέλετε να κάνετε σωστά κάποια πράγματα, κάντε τα σωστά!». Και τότε η Birgitt Peterson σήκωσε και το δικό της χέρι και χαιρέτισε ναζιστικά, για να διαμαρτυρηθεί «και τίποτα άλλο», σύμφωνα με τους New York Times.

Η ναζί του Ντόναλντ Τραμπ -Σάλος με οπαδό του που χαιρετάει ναζιστικά [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Οχι, δεν είμαι καθόλου ναζί, δεν έχω καμία σχέση μαζί τους» δηλώνει η γυναίκα στην αμερικανική εφημερίδα.

Η ναζί του Ντόναλντ Τραμπ -Σάλος με οπαδό του που χαιρετάει ναζιστικά [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ωστόσο, οι εξηγήσεις που έδωσε δεν ταιριάζουν με αυτές του ανθρώπου που είδε τη σκηνή. Λέγεται Michael Joseph Garza, ήταν παρών στην φωτογράφιση του Jason Wambsgans, και έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι δεν επιτέθηκε στην Birgitt Peterson, αλλά ήθελε να την προστατεύσει από το πλήθος που την είχε περιτριγυρίσει.
«Κυρία μου σας ακούσαμε. Μπορεί να θεωρείτε ότι όλα αυτά είναι κάπως άγρια αλλά σας ζητάμε να φύγετε» είπε στην Birgitt Peterson, και της έδειξε το δρόμο της εξόδου:
«Και την ώρα που έφευγε μας λέει: «Να φύγω; Στην εποχή μου ξέρετε τι θα είχαμε κάνει. Χάιλ Χίτλερ!» και σηκώνει το χέρι», γράφει ο Michael Joseph Garza.

Η ναζί του Ντόναλντ Τραμπ -Σάλος με οπαδό του που χαιρετάει ναζιστικά [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ο φωτογράφος Jason Wambsgans, επίσης, διαψεύδει τα λόγια της γυναίκας, μιλώντας στην γαλλική Liberation. Οπως είπε, τράβηξε τουλάχιστον 15 φωτογραφίες της γυναίκας να χαιρετάει ναζιστικά και ότι κανένας άλλος διαδηλωτής δεν έκανε το ίδιο. Επιβεβαιώνει ότι πράγματι υπήρχε μια αφίσα του Χίτλερ στην εκδήλωση και ότι οι οπαδοί του Τραμπ αντιδικούσαν με κάποιους αντιπάλους του Τραμπ που βρέθηκαν στο σημείο. Δηλώνει, τέλος, ότι πράγματι άκουσε την Birgitt Peterson να λέει όσα έγραψε ο Michael Joseph Garza στο Facebook («Να φύγω; Στην εποχή μου κλπ»).
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ και οι οπαδοί του συγκρίνονται με το καθεστώς ναζί: στα τέλη Ιουλίου, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων είχε κάνει ένα τουίτ για να δείξει το μεγαλείο των ΗΠΑ και είχε ανεβάσει φωτογραφία με στρατιώτες ναζί. Στις αρχές Μαρτίου η εικόνα μιας συγκέντρωσης του Τραμπ με τους οπαδούς του έδινε την εντύπωση ότι επρόκειτο για συγκέντρωση ναζί...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ναζί γυναίκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ