Κατρούγκαλος: Θα σεβαστούμε πλήρως το Μνημόνιο, αλλά απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Θα σεβαστούμε πλήρως το Μνημόνιο, αλλά απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί πλήρως το Μνημόνιο, αλλά δεν προτίθεται να αποδεχτεί απαιτήσεις πέραν των όσων συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, έστειλε από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρουγκαλος.

Ενημερώνοντας για την πορεία των διαπραγματεύσεων ως προς το ασφαλιστικό, την Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Ελληνικών Διαπραγματεύσεων που έχει συστήσει το Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Κατρούγκαλος,τόνισε: «Ενημέρωσα τους ευρωβουλευτές, ότι εμείς θα σεβαστούμε μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις μας, αλλά στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που έχει εθνικό σχεδιασμό και επιδιώκει και ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη». Πρόσθεσε πως «σε αυτό το πλαίσιο, τους εξήγησα και νομίζω το αποδέχθηκαν όλοι, ότι απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη συμφωνία του Ιουλίου, που ουσιαστικά θέτουν στο τραπέζι πράγματα για τα οποία ποτέ δεν έχουμε συμφωνήσει και που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε».

Όπως είπε, σε καμία περίπτωση, δεν θα δεχθεί πρόσθετες υποχρεώσεις που δεν απορρέουν από συμβατικές δεσμεύσεις ή ανάγονται στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ιδίως σε ό,τι αφορά τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος υπέρ των αδυνάτων και των μεσαίων στρωμάτων.

Τέλος, ο υπ. Εργασίας δήλωσε: «Θέλω να ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις, αν και σκληρές πρόκειται να έχουν ένα αίσιο τέλος, και το βάρος του Ευρωκοινοβουλίου σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντικό».

Επρόκειτο για την δεύτερη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Διαπραγματεύσεων της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου. Η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει δεύτερη επιτόπια επίσκεψη στην Αθήνα τον Μάιο, προκειμένου να εξετάσει επί τόπου την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να έρθει σε επαφή με δημόσιους φορείς και κοινωνικούς εταίρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ