Πλοίο με 1000 πρόσφυγες από νησιά θα καταπλεύσει την Τετάρτη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Πλοίο με 1000 πρόσφυγες από νησιά θα καταπλεύσει την Τετάρτη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί της Τετάρτης επιβατηγό πλοίο με πρόσφυγες και μετανάστες από τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr ο αριθμός των επιβατών ανέρχεται σε περίπου χίλια άτομα. Το θέμα έκανε γνωστό νωρίτερα το μεσημέρι η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Κόλλια Τσαρουχά, όταν κάλεσε στο υπουργείο τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκειμένου να το ενημερώσει για την μεταφορά μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά, αύριο στη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο επικρατεί προβληματισμός στους συναρμόδιους φορείς που θα διαχειριστούν την εγκατάσταση των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, μιας και το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά είναι πλήρες.

Ο Γιάννης Μπουτάρης με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυρίζογλου για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας μεταφέρουν την αγανάκτηση του κ. Κυρίζογλου για το γεγονός ότι η υπουργός Μακεδονίας Θράκης δεν θεώρησε σημαντικό να ενημερώσει τον επικεφαλής των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας για την άφιξη μεταναστών και προσφύγων στα γεωγραφικά όρια της αρμοδιότητάς του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ