Τουσκ σε Αναστασιάδη για την Τουρκία: Καμία τρίτη χώρα πιο σημαντική από τα κράτη της Ε.Ε. - iefimerida.gr

Τουσκ σε Αναστασιάδη για την Τουρκία: Καμία τρίτη χώρα πιο σημαντική από τα κράτη της Ε.Ε.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία τρίτη χώρα δεν είναι πιο σημαντική από τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ από τη Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

«Η Ε.Ε. είναι μια ένωση 28 κρατών - μελών. Η Κύπρος είναι τόσο σημαντική, όσο κάθε μέλος, καμία τρίτη χώρα δεν έχει περισσότερη σημασία από τα κράτη της Ενωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω πως δεν έχουν αλλάξει οι κανόνες ένταξης στην Ε.Ε. Θα ήθελα να κάνω και ένα σχόλιο για την οικονομία. Πριν τρία χρόνια βρισκόσασταν στην άκρη μιας αβύσσου, σήμερα έχετε σταθεί στα δικά σας πόδια. Αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα των δικών σας προσπαθειών και είναι πολύ καλό σημάδι και για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Τουσκ.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης, τόνισε πως η Κύπρος στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας, όμως πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προϋποθέσεις του πρωτοκόλλου, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία δεν προτίθεται να συναινέσει στο άνοιγμα κανενός κεφαλαίου στην διαπραγμάτευση, αν η Αγκυρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.Αναφερόμενος στο προσφυγικό, σημείωσε ότι υπάρχει κατανόηση για τα προβλήματα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουσκ Αναστασιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ