Τα Σκόπια επιμένουν: Στείλαμε πίσω στην Ελλάδα τους 1.500 πρόσφυγες που πέρασαν τα σύνορα - iefimerida.gr

Τα Σκόπια επιμένουν: Στείλαμε πίσω στην Ελλάδα τους 1.500 πρόσφυγες που πέρασαν τα σύνορα

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι χθες το απόγευμα, περίπου 1.500 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τη συνοριακή γραμμή με την Ελλάδα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ απέτρεψαν άλλους περίπου 600 μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της ΠΓΔΜ εστάλησαν πίσω» (σσ στην Ελλάδα).

Διαψεύδει ο Κυρίτσης ότι επέστρεψαν

Και ενώ το σκοπιανό ΥΠΕΣ επιμένει, ο αρμόδιος συντονιστής για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης πριν από 20 λεπτά επέμενε ότι δεν έχουν επιστραφεί στην Ελλάδα πρόσφυγες και ότι αν κατατεθεί αίτημα επανεισδοχής τότε θα εξεταστεί τι θα πράξει η Ελλάδα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως «δεν έχουν επιστρέψει οι 1000 πρόσφυγες από τα Σκόπια» ενώ πρόσθεσε πως «υπάρχει συμφωνία για την επανεισδοχή από το 2007». «Ενα υποβληθεί αίτημα η ελληνική κυβέρνηση θα το εξετάσει» τόνισε και κατέληξε πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήθεί κακό προηγούμενο, ούτε με τη μία ούτε με την άλλη πλευρά».

Επιπλέον ο κ. Κυρίτσης είποε πως «χώροι φιλοξενίας προσφύγων δημιουργούνται πρακτικά σε όλους τους νομούς» υπογραμμίζοντας βέβαια πως αυτό δεν αποτελεί κανόνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΓΔΜ επιστροφή Ελλάδα μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ