Λιανεμπόριο: Περισσότερες ώρες δουλειάς, χαμηλότερες αμοιβές - iefimerida.gr

Λιανεμπόριο: Περισσότερες ώρες δουλειάς, χαμηλότερες αμοιβές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένος εμφανίζεται ο δείκτης ωρών εργασίας στο λιανικό εμπόριο το δ' τρίμηνο του 2015 ενώ ο δείκτης μισθών και ημερομισθίων σημείωσε μείωση.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο γενικός δείκτης απασχολούμενων ατόμων στο λιανικό εμπόριο το δ' τρίμηνο του 2015 παρουσίασε αύξηση 0,9% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015 παρουσίασε µείωση 0,3%.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης ωρών εργασίας στο λιανικό εµπόριο παρουσίασε αύξηση 1,1% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015 παρουσίασε αύξηση 3,4%.

Ενώ, ο δείκτης μισθών και ηµεροµισθίων στο λιανικό εµπόριο παρουσίασε µείωση 2,6% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015 παρουσίασε αύξηση 21,4%.

Ο εποχικά διορθωµένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) γενικός δείκτης απασχολουµένων ατόµων παρουσίασε µείωση 0,2% το δ΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ΄ τριµήνου 2015, ο αντίστοιχος δείκτης ωρών εργασίας παρουσίασε αύξηση 0,4% και ο αντίστοιχος δείκτης μισθών και ηµεροµισθίων παρουσίασε αύξηση 3,6%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ Απασχόληση λιανεμπόριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ