Δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Βερολίνου[εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Βερολίνου[εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο του Βερολίνου, σήμερα το πρωί.

Απο την έκρηξη υπάρχει ένας νεκρός, πoυ εικάζεται ότι είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου.

H γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι θεωρεί πως εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε την ανατίναξη του αυτοκινήτου στο Βερολίνο.
Ωστόσο η έκρηξη δεν είναι τρομοκρατικής προέλευσης, σύμφωνα με την αστυνομία. «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η έκρηξη στο αυτοκίνητο στο δυτικό Βερολίνο είναι τρομοκρατικής προέλευσης», ανακοίνωσε αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει στην Bismarckstrasse. Όπως αναφέρει το RT, ο οδηγός υπέκυψε στα τραύματά του πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Ο δρόμος που σημειώθηκε η έκρηξη έχει αποκλειστεί.

«Ένας εξαιρετικά δυνατός κρότος και δονήσεις έγιναν αισθητές ένα χιλιόμετρο μακριά [από το σημείο]», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στην Berliner Zeitung.

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι μία δεύτερη έκρηξη μπορεί να συμβεί σύντομα, μεταδίδει η Berliner Zeitung. Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα και να μην βγουν στους δρόμους.

Σύμφωνα με το Tagesspiegel, πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο διάσωσης έσπευσαν στη σκηνή μετά από μια «κλήση έκτακτης ανάγκης».

Δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Βερολίνου[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου Κάρστεν Μύλερ δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 08.00 στην περιοχή Σαρλότενμπουργκ.

Η αστυνομική έρευνα κινείται βάσει της υπόθεσης ότι πρόκειται για έκρηξη βόμβας. Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την ταυτότητα του οδηγού και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να δώσουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες.

Το αυτοκίνητο ήταν ένα ασημί VW Passat. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος "εντός ή επί του αυτοκινήτου", διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Βερολίνου[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Βερολίνου[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βερολίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ