Τρεις στους τέσσερις βλέπουν θετικά την επιλογή Παπαδήμου - iefimerida.gr

Τρεις στους τέσσερις βλέπουν θετικά την επιλογή Παπαδήμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 11% διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 73% των Ελλήνων θεωρή ασφαλή και σωστή απόφαση την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της χώρας.

Τα αποτελέσματα έρευνας της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για το Βήμα της Κυριακής, δείχνουν πως οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι με την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου, καθώς το 73% των πολιτών να θεωρεί την επιλογή του στην πρωθυπουργία ως «σωστή ή μάλλον σωστή».

Το 72,9% θεωρεί ότι ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση» η τοποθέτηση του Λ. Παπαδήμου, ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση».

Για το 78% ήταν «θετικό ή μάλλον θετικό» το βήμα για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».

Ασφαλές αισθάνεται το 78,6% του δείγματος, πως με τη νέα κυβέρνηση, η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη, ενώ μόλις το 9,8% νιώθει το αντίθετο.

Το 63,4% των πολιτών θεωρεί τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ως την σωστότερη λύση σε σχέση με την επιλογή της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 34,4%.

Σχετικά με το πως νοιώθουν οι πολίτες για την νέα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, το 42,2% απάντησε ελπίδα, το 17,4% ηρεμία, το 8,6% ανησυχία, το 8,5% αδιαφορία, το 7,5% οργή και μόλις το 5,4% απαισιοδοξία και φόβο, ενώ μόλις τα 1,9% και 1,1% απάντησαν λύπη και χαρά αντίστοιχα.

Οργή αισθανόταν ένας στους δύο Έλληνες κατά την περίοδο της πολιτικής κρίσης, αμέσως μετά την 27η Οκτωβρίου και την αναγγελία διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Πιο συγκεκριμένα τα συναισθήματα διαμορφώθηκαν ως εξής, το 40,9% απάντησε οργή, το 19% ανησυχία, το 15,7% απαισιοδοξία και φόβο, το 8,9% ελπίδα, το 5,9% λύπη, το 3,8% ηρεμία και ένα μικρό ποσοστό (0,8%) χαρά.

Χτύπημα στα δύο μεγάλα κόμματα - Ιστορικό χαμηλό για το ΠΑΣΟΚ

Ο δικοματισμός είναι αυτόις που δέχεται ένα πολύ δυνατό χτύπημα από τους πολίτες, καθώς το ποσοστό του φτάνει σχεδόν 34%, ενώ ιστορικό χαμηλό ποσοστό σημειώνει το ΠΑΣΟΚ με μόλις 11%. Σύμφωνα με δήμοσκόπηση της MRB για της Real News η διαφορά των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, διαμορφώνεται στο 9,9%.

ΠΑΣΟΚ: 11,9%

Νέα Δημοκρατία: 21,8%

ΚΚΕ: 9,5%

ΛΑΟΣ: 6,1%

ΣΥΡΙΖΑ: 7,6%

ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 24,1%

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ